Süper Lig maçları iki hafta şifresiz yayınlanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3-13 Mart tarihlerinde oynanacak Spor Toto Süper Lig maçlarının şifresiz yayınlanacağını söyledi.

Süper Lig iki hafta şifresiz yayın
Fotoğraf: AA

Kasapoğlu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle organize edilen yardım ve dayanışma kampanyasının açılış konuşmasında konuştu.

Bakan, şunları söyledi: “Bugünler de elbet geçecek. Yaralarımızı sararken sporun iyileştiren, birleştiren gücünü her daim göstereceğiz. Kıymetli sporseverlere şunu ifade ediyorum: Gençlik ve spor bakanlığı olarak liglerimizin yayıncısı beIN Medya Grubu’yla görüşme neticesinde, sporun birleştirici gücünü vurgulamak maksadıyla ligin önümüzdeki iki haftasında tüm futbol müsabakaları şifresiz herkese açık olacak. Bu projeye destek verenlere ve pozitif havayı oluşturan herkese teşekkür ediyorum.”

Ne olmuştu?

Fenerbahçe taraftarının 25 Şubat’taki Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” diye slogan atması gündem olmuştu. 27 Şubat’ta da İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş’ın tribünlerinden “Hükümet istifa” sloganı yükselmişti.

Aynı dakiklarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, attığı tweet’lerde futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemişti. “Hükümet istifa” sloganı kesilmek bilmeyince MHP lideri Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

Kayserispor ve Konyaspor başta olmak birçok kulüp sloganı kınamış ve stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunmuştu.

Son olarak da Kayserispor, Fenerbahçe taraftarının bu hafta sonu Kayseri’de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurmuştu. Kurul da bunu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı.

Fenerbahçe, Kayseri yasağını yargıya taşıyor

Fenerbahçe taraftarına yasağı Kayserispor istemiş

‘Hükümet istifa’ diyen Fenerbahçe taraftarına Kayseri yasağı

‘Siyaset yapmayın’ diyen futbol kulüplerinin yönetimleri AKP’liden geçilmiyor

Tribünlere bir hakaret de Nebati’den: Ahlaksızlar

Mansur Yavaş: Bence tezahüratlara çok müdahale etmemek lazım

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıcı’ya: Herkes olması gerektiği yere gidecek

Beklenen açıklama: Hükümete göre istifa sloganı provokasyon

Rizespor, ‘Hükümet istifa’ sloganını ‘not almış’: Foseptik farelerinin çığlıkları

Şenol Güneş: Suçlama ve yok etmekten sıyrılmak lazım

Soylu, taraftarları tehdit etti: Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz

Vodafone CEO’sundan protestolara üstü kapalı destek: Tribün hayattır!

Devlet Bahçeli’den sonra MHP’liler ‘Beşiktaş’tan istifa’ kuyruğunda

Bahçeli’nin istifası Twitter’ın dilinde: ‘İnsanlık için küçük, Beşiktaş için büyük bir adım’

Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor hükümete yönelik protestoları hedef aldı

Bahçeli, ‘Hükümet istifa’ sloganı nedeniyle Beşiktaş’tan istifa etti

Beşiktaş tribünü de ‘Hükümet istifa’ dedi

Bahçeli: Müsabakalar seyircisiz ya da tedbir alınarak oynanmalı

Deprem öfkesi Fenerbahçe stadına taştı: Hükümet istifa