Millet İttifakı adayını pazartesi açıklayacak

Millet İttifakı olağanüstü bir toplantıyla Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Beş partinin katıldığı toplantının ana gündemi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları.

Fotoğraf: CHP

Akşener’in açıklamaları sonrası olağanüstü toplanan Millet İttifakı’nın beş partisinin toplantısı sürüyor.

Toplantı sürerken kurmayların verdiği bilgilere göre, ittifakın adayı 2 Mart’ta duyurulduğu üzere pazartesi günü belirlenecek. Bu konuda bir fikir değişikliği bulunmuyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, adayın belirlense dahi açıklanıp açıklanmayacağının seçim sürecine bağlı olduğunu söyledi.

Kaya ayrıca ittifakın genişleyip genişlemeyeceği yönündeki soruya ise “Bir arayışımız yok, ilkesel olarak da olmaz. Millet İttifakı, İYİ Parti’nin de imza attığı ilkelere bağlıdır” diye yanıt verdi.

HDP’ye temas yolu açık

Saadet yöneticisi, cumhurbaşkanı adayının HDP ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin olarak ise “Adayın kendi iletişim stratejisi olacaktır ve karar verecektir. Ancak Türkiye’yi kapsayacak bir adayın görüşmesi doğaldır” dedi.

Akşener’in toplantıya katılıp katılmayacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak genel beklenti Akşener’in katılması ve ittifakın yoluna devam etmesi yönünde.

Gazetecilere aktarılan bilgilere göre bugünkü toplantının ana gündemi Akşener’in açıklamaları ve ittifakın hep birlikte yoluna devam etmesinin sağlanması.

Gazetecilere bilgi veren CHP’li kurmaylar ayrıca Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile görüşeceğini de bir kez daha tekrarladı.

Bugünkü görüşmenin ardından da yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Masanın yeni hali: Beş liderin toplantısından ilk görüntü

Yöneylem koordinatörü: Bu İmamoğlu ve Yavaş’a siyasi suikast

İYİ Parti’den ilk üst düzey istifa: Bülent Gürsoy Kılıçdaroğlu’na destek bildirdi

CHP’den İYİ Parti’ye ilk çıkış: ‘Saray’ın tuzağına düştüler

CHP’liler her şeye rağmen umutlu: Gİ-DE-CEK-LER!

Akşener sanat camiasını da kızdırdı: Terbiyesiz

TİP tabloya renk kattı: Hiç sevinme gidiyorsun

Kılıçdaroğlu kurmayını Mansur Yavaş’a gönderdi

HDP, Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplanacak

Üç ay önce Akşener: Masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez

HDP’lilerden Akşener yorumları: Ohhhhhhhh!

İYİ Partili Ağıralioğlu: İktidara sağırsın diyenler milleti dinlemek zorunda

Akşener’in kararı sonrası AKP’liler Twitter’da coştu

Meral Akşener altılı masayı terk etti

CHP Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplandı

Akşener masadan kalkınca MHP’liler maziyi andı

Kılıçdaroğlu: Bütün taşlar yerine oturacak

Akşener’in masayı terk ettiği konuşmanın tamamı

İYİ Partililerden Akşener’e destek yağıyor: Yürüyelim arkadaşlar

Twitter’da Akşener şoku: Tarih yazamadın, tarih oldun

Meral Akşener altılı masayı terk etti