• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Her şey çok güzel olacak' diyen çocuk Leman'ın kapağında: Özür dile Ekrem abi!

11/05/2022 14:48

Mizah dergisi Leman, Karadeniz gezisinde iktidara yakın gazetecilerle çektirdiği fotoğrafı eleştirenlere “Vız gelir tırıs gider” diyen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kapağına taşıdı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İBB başkanlığını kazanan İmamoğlu, mazbata tartışması sürerken otobüsüne yaklaşan bir gencin kendisine “Her şey güzel olacak” diye seslenmesiyle moral bulmuştu.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası elinden alınan İmamoğlu, konuşmasını “Her şey çok güzel olacak” diyerek bitirmişti.

Daha sonra bu slogan yenilenen İstanbul yerel seçimlerini öncekinden daha fazla oyla kazanan İmamoğlu’nun kampanyasının merkezine oturmuştu.

Leman’ın kapağında o çocuğun koşarak İmamoğlu’nun otobüsüne yaklaşması ve “Özür dile Ekrem abi” demesi yer aldı. İmamoğlu ise “Her şey çok güzel olacak diyen çocuk değil mi lan bu?!” diyor.

Görsel: Twitter

Ne olmuştu?

İBB başkanı, geçen hafta çıktığı Karadeniz gezisinde daha çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde görülen ve onunla özdeşleşen bir davranışı da sergileyip bazı gazetecileri yanına alarak, toplu fotoğraf vermişti. 

Bu isimler arasında 2005-2009 yılları arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığı yapmış Akif Beki, iktidara desteğiyle bilinen Nagehan Alçı, Hürriyet’in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Özlem Gürses ve Gülşah İnce yer almıştı.

Fotoğrafın sosyal medyada tepkilere neden olması sonrası Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir” demişti.

Ongun’un bu açıklaması tepkileri daha da alevlendirmiş, başta gazeteciler ve sanatçılar olmak üzere kullanıcılar sosyal medyada sitem etmişti.

İmamoğlu, hükümete yakın gazetecileri otobüsüne çağırmasının amacının ‘merkez medyaya ulaşmak’ olduğunu söylemiş, “Ben, ilk yurt içinde yapacağım bir geziye, örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi genel başkanımla kavga ettirme çabasında bir insan. Gelsin bakalım ben öyle biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın” demişti.

İBB başkanının bu sözleri de suları durdurmamış, eleştirileri yükseltmişti. Bunun üzerine İmamoğlu el artırarak “Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. (…) Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil” demişti.

Ertesi gün İBB’nin bir etkinliğinde konuşan İmamoğlu, eleştiriler nedeniyle kalbinin kırıldığını belirtip, sözleri nedeniyle şöyle özür dilemişti: “Bir fotoğrafla linç edilen, yok sayılan, tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, artık yok sayılan, ‘Oy vermem’ denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor, birkaç cümle de yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum, altını çizeyim.”

İBB yetkilileri: Karadeniz turunda kamu kaynağı kullanılmadı

CHP’li yetkiliden İmamoğlu’na ‘hassasiyet’ sitemi

İmamoğlu boşuna heveslenmiş: Selvi çağrılsa da gitmeyecek

CHP ‘rahatsız’: İmamoğlu süreci yanlış yönetti

Ekrem İmamoğlu meselesi

Alçı’dan ‘saldırganlara kötü haber’: Erdoğan’a faydalı bir buhran geçiriyorlar

Ahmet Hakan’dan Nagehan Alçı’ya: Alengirli olayların militanlığına soyunmuş gazeteci

‘Vız gelir tırıs gider’ diyen İmamoğlu’nun ‘özrü’ Twitter’a yetmedi

‘Vız gelir tırıs gider’ diyen İmamoğlu’nun kalbi kırılmış: Yanlış laf için özür dilerim

İmamoğlu’ndan ‘fotoğraf tepkileri’ne: Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider

İmamoğlu’nun yükseliş ve düşüşünün anahtar kelimeleri

İmamoğlu fotoğrafında sular durulmuyor: Twitter’da yerden yere vuruldu

İmamoğlu, ‘Erdoğanvari’ fotoğrafını anlattı: Talimatları verdim, Selvi’yi de çağıracağım

İmamoğlu’nun sözcüsü ‘o fotoğrafı’ anlattı: Tartışmaları önemsemiyoruz

İmamoğlu’nun ‘Erdoğanvari’ fotoğrafı için kim, ne dedi?

Kategori:Diken'e takılanlar, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Trump, İran'ın 'nükleer silah üretmediğini' söyleyen ABD istihbaratını reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silah üretmediğini bildiren ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard’ı yalanladı. 

Taşıt ilanlarında zorunlu 'yetki doğrulaması' dönemi

Taşıt ilanlarında ‘Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS)’ üzerinden ‘yetki doğrulaması’ uygulaması zorunlu oldu.

Gram altın güne nasıl başladı – 18 Haziran 2025

Bir gram altın şu an (saat 9:05) 4.306,43 liradan işlem görüyor.

Dolar ve avro güne nasıl başladı? – 18 Haziran 2025

Liranın dolar ve avro karşısında eriyişi sürüyor. Dolar/TL 39,3760 seviyesinden ilerliyor, avro/TL 45,5951 seviyesinden güne başladı.

Aile hekimleri hafta sonları akupunktur ve fitoterapi yapabilecek

Aile Hekimliği Kanunu’nda dün yürürlüğe giren değişiklerle aile hekimleri, hafta sonları ve tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek.

TTB'den müzik yasağına: Pandemiyi bahane edip yaşam tarzı dayatmak bilim dışı
Erdoğan: Türkiye'nin en büyük 10 ekonomiye girmesi, 2023'teki tercihe bağlı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×