Gel de inan: AKP yönetimindekilerin çoğu Peker'in iddialarından rahatsızmış

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları karşısında haftalardır üç maymunu oynayan AKP yönetiminden biri, ‘rahatsızlık’ mesajı verdi.

Oysa daha dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hemen ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Soylu’ya destek çıkan açıklamalar yapmıştı.

Bloomberg’e konuşan yetkiliye göre yönetimdekilerin çoğu iddiaların titizlikle soruşturulmasından yana; hatta bu uğurda Soylu’ya sahip çıkan MHP’yle ilişkilerin zarar görmesi de göze alınmış halde.

Gelgelelim tüm bunları söyleyen yetkili, adını vermediği gibi rahatsızlığın niye açıkça dışı vurulmadığını da belirtmedi.

Peker, örgütüne operasyon düzenlenip evinin basılmasından sonra Youtube hesabından video yayınlayarak özellikle Soylu’yu hedef almaya başlamıştı. Tüm Türkiye’nin konuştuğu, dünya medyasının da dikkatini çeken videolar karşısında, muhalefet liderlerinin yanısıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile görüş belirtirken AKP’liler derin bir sessizliğe gömülmüştü. Ta ki dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Soylu’ya destek çıkana kadar.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından AKP’nin dili çözülmüş, parti sözcüsü Ömer Çelik, ‘illegal mafyatik bir kişinin iddialarının MYK tarafından en güçlü şekilde reddedildiğini’ belirtmişti.

Erdoğan konuştu, AKP’lilerin dili çözüldü: Arkadaşlarımızın yanındayız

Soylu: Sayın cumhurbaşkanımızın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız

Erdoğan’dan Soylu’ya destek

Soylu, Bahçeli’ye müteşekkir

Bahçeli’den Soylu’ya destek

Soylu’nun açıklamalarına konu olanlar ne yanıt verdi?

Soylu canlı yayında soruları yanıtlamadı, mesajlarını verdi

Sedat Peker’e yakalama kararı

Peker’den ‘beklenen’ paylaşım

Gençler Sedat Peker’de ne buldu?

AKP, Peker karşısında neden sessiz?

Peker’den 7’nci video: Artık parça parça değil, kütle kütle koparacağım

Peker’den 6’ncı video: Parça parça koparacağım; konuk oyuncu Demirören

Peker 5’inci videoda Soylu’ya seslendi: Her hafta bir kere canını yakacağım

Peker’den 4’üncü video: Soylu bana ‘Hakkında dosya hazırlanıyor’ dedi

Peker’den üçüncü video: Karakolda milletvekilinin kemiklerini kırdırdım

Sedat Peker’den ikinci video: AKP’li Tolga Ağar’ı işaret etti

‘Devlet büyükleri’ Sedat Peker’e teminat vermiş: Bana yapılanlar telafi edilecek