İran ile ABD arasındaki nükleer müzakereleri iptal edildi

İran ve ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta pazar yapılması planlanan nükleer görüşmeleri iptal edildi.

Fotoğraf: AA

Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, X’teki açıklamasında şöyle dedi: “Bu pazar Maskat’ta yapılması planlanan İran-ABD görüşmeleri artık gerçekleşmeyecek. Ancak diplomasi ve diyalog, kalıcı barışa giden yegane yol olmaya devam ediyor.”

İran ve  ABD arasındaki altıncı tur nükleer görüşmelerinin 15 Haziran’da Maskat’ta yapılması bekleniyordu.

ABD ve İran arasında müzakereler

İki ülke arasında devam eden nükleer müzakere sürecinde taraflar şu ana kadar Maskat ve Roma’da beş defa bir araya geldi.

Görüşmelerde, Tahran’ın uranyum zenginleştirme konusu, ABD ve İran arasında temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor.

İran, atom bombası üretmemesi karşılığında tüm yaptırımların kaldırılmasını istiyor.

ABD’yse İran’dan uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurmasını talep etmişti.

Bunun üzerine İran da ‘kırmızı çizgilerini’ aşan teklifi kabul etmeyeceğini ve kendi teklifini ABD’ye ileteceğini açıklamıştı.

Kremlin: Putin, İsrail ve İran arasında arabuluculuğa hazır

İsrail, İranlı üç nükleer bilimciyi daha öldürdü

Tahran’da bir binaya saldırı: ’20’si çocuk 60 ölü’

Öldürülenler arasında dün, ‘Her senaryoya hazırız’ diyen İranlı komutan da var

Netanyahu, İran halkını rejime karşı ayaklanmaya çağırdı

İranlı yetkili: İntikamımız daha yeni başladı

Atom Enerjisi Ajansı: İran’daki Natanz nükleer tesisinde sızıntı var

Trump’a göre İran’la yeni bir nükleer anlaşma mümkün