Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasını zorunlu hale getirecek.

Kira sözleşmesi e-Devlet üzerinden güvenilir şekilde hazırlanması için 4 Kasım 2024 tarihinde vatandaşların hizmetine açılmıştı.
Bu fazla, taşınmaz sahibinin e-Devlet üzerinden hazırladığı sözleşme, kiracı ve varsa kefil tarafından e-Devlet üzerinden onaylaması sağlanıyor.
Uygulamanın ikinci fazına 9 Mayıs 2025’te geçildi. Böylece emlak danışmanları ve yetkilendirilen kişilere de sözleşme hazırlama ve tarafların (taşınmaz sahibi/hissedar, kiracı ve varsa kefil) onayına sunma imkanı tanındı.
Bakanlık, bütün kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirecek bir çalışmaya başladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şöyle dedi:
Kira sözleşmelerinde dijital dönüşüm hızlanıyor.
“e-Devlet üzerinden kira sözleşmelerini hızlı, kolay ve güvenilir şekilde hazırlama imkânı sunuyoruz. Bugüne kadar 72 binden fazla sözleşme e-Devlet üzerinden yapıldı.
Uygulamayı yaygınlaştırarak işlemleri kolaylaştıracak ve kayıtlı ekonomiyi güçlendireceğiz.”