Grand Kartal yangını: Otel sahibinin eşi ve iki kızı tutuklandı

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Hotel yangını soruşturmasında otelin sahibi Halit Ergül’ün eşi ve iki kızı tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Otelde 21 Ocak gece yarısı çıkan yangında 51 kişi de yaralanmıştı. Yangına ilişkin bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından bugün dokuz kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenler şöyleydi:

  • Otelin sahibi Halit Ergül’ün eşi ve iki kızı
  • Otelin mimarı Mustafa Selman Çelen
  • İnşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler
  • İş sağlığı ve güvenliği uzmanları Kübra Demir ve Ece Kayacan
  • Elektrik teknisyeni Muharrem Şen
  • Bolu İl Özel İdaresi eski ruhsat ve denetleme müdürü Mehmet Özel

Şüphelilerden savcılık sorguları sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu tutuklandı.

Şüphelilerden mimar Mustafa Selman Çelen, inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler’le iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Ece Kayacan savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusu sonrasında İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Yeliz Erdoğan, İl Özel İdaresi eski ruhsat ve denetleme müdürü Mehmet Özel’le elektrik teknisyeni Muharrem Şen de tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 28’e yükseldi.

Grand Kartal yangını: Bir bürokrat gözaltına alındı

Grand Kartal Hotel’in sahibi Halit Ergül’ün ticaret odası üyeliği düşürüldü

Grand Kartal yangını: Denetim firması yetkilisi adli kontrol şartıyla serbest

Grand Kartal yangınına ilişkin araştırma komisyonu kuruldu

CHP, Grand Kartal bilirkişi ön raporunu paylaştı: Turizm bakanlığı sorumlu

Tanju Özcan: Bakan alçakça belediyemizi suçladı

Bakana göre yanan otelin denetimleri yapılmış