AB: Almanya ve Fransa dışişleri bakanları bizim adımıza Şam'da

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un AB’yi temsilen Suriye’nin başkenti Şam’a gittiğini duyurdu.

AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas. Fotoğraf: AA

Sabah saatlerinde Barrot ve Baerbock’un yeni yönetimle görüşmek için Şam’ı ziyaret ettiği duyurulmuştu.

Kallas, X’te Barrot ve Baerbock’un Şam ziyaretiyle ilgili bakanların AB’yi temsilen orda olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Suriye’nin yeni liderliğine mesajımız, bölgesel aktörlerle mutabık kalınan ilkelere saygı gösterilmesi, tüm sivillerin ve azınlıkların korunmasının sağlanması son derece önemlidir.” 

Bu arada Barrot, Şam’daki Fransız Büyükelçiliği’ndeki konuşmasında ‘egemen, istikrarlı ve barışçıl Suriye’ görme umudunu taşıdıklarını söyledi. Fakat Barrot, bu umudun ‘gerçek ancak kırılgan’ olduğunu sözlerine ekledi.

Colani, Şam’da SDG ile görüştü: ‘Askeri konular konuşuldu’

Suriye’de silahlarını teslim etmeyen devrik rejim askerlerine operasyon

Suriye adalet bakanı: İnşallah yargımız bağımsız olacak

Zeynep Gürcanlı: Suriye’de yeni düzen kurulurken en az konuşulan unsur laiklik meselesi

Colani: Suriye’de seçimler dört yıl sonra

Suriye’de istihbarat başkanı belli oldu

Suriye’de SOHR’un iddiasından sonra Alevilerden protesto: Sokağa çıkma yasağı

Suriye’de ‘geçici hükümet’ten Noel tatili

HTŞ lideri Colani: Suriye’nin bir molaya ihtiyacı var