Türkiye sabah saatlerinde Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Merkez üsse Pazarcık ilçesi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 7,7 idi.
Uluslararası yardıma da ihtiyaç duyulabileceğinden ötürü dördüncü seviye afet alarmı verildi.
Biri 6,6’yı bulan çeşitli büyüklükte artçılar birbirini izlerken öğlen saatlerinde yeni bir deprem meydana geldi. Merkez üssü yine Kahramanmaraş’tı, ilçe ise Ekinözü. Büyüklük de 7,6 olarak duyuruldu.
Her iki deprem bölgedeki 10 kent başta olmak üzere birçok kenti de sarstı.
Şu an itibariyle toplam can kaybı 2 bin 921. 15 bin 834 yaralı var. Yıkılan bina sayısı 5 bin 606.
Diken gelişmeleri canlı blogla aktardı…

04:32 AFAD’ın aktardığına göre can kaybı 2 bin 921’e yükseldi. 15 bin 834 yaralı kaydedildi. Güncellemede yıkılan bina sayısı verilmedi. 65 ülkeden yardım desteği geldiği kaydedildi. Açıklamaya göre deprem bölgelerine 65 bine yakın çadır, 300 bin battaniye ve ısıtıcı gönderildi.
03:31 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: “Birkaç saattir depremin yerle bir ettiği Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeyim. Burada tam bir rezalet yaşanıyor. Birkaç kişilik AFAD görevlisinden başka devlet görevlisi yok. Yüzlerce, belki de binlerce vatandaşımız enkaz altında kurtarılmayı bekliyor! Ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun.”
03:00 Deprem bölgesi ve çevresindeki akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar devam ediyor. Diken, Adana Pozantı’daki akaryakıt kuyruğunu görüntüledi.
02:43 T24 yayınında konuşan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay: “Hiç elektrik yok. Sıfır. AFAD yok. AFAD hiç gelmemiş buraya. Yan yana beş altı apartmanın yıkıntısını vatandaşlar bir hafriyat gibi kazıyorlar. İnsanlar bir umut yakınlarına ulaştıklarına düşünüyorlar, henüz canlı çıkartma umudu olacak enkazlara iş makineleriyle girmiş durumdalar. Burada ‘Bunu yapmayın’ diyecek bir kişi bile yok. Hatay’ın bütün ilçeleri resmen terk edilmiş durumda. 15 dakikada gördüğüm manzara bu. Burada hiç kimse yok. Ateş yakmış insanlar var, çaresizce binalara bakıyorlar. Kamu kurumlarının tamamı yıkılmış durumda. Yollar kullanılmaz durumda.”
02:05 Cüneyt Özdemir’in yayınına bağlanan eski Hatayspor başkanı Zekiye Yiğitbaşı: “Durum çok vahim, Antakya artık yok! 10 bloklu kocaman bir site yerle bir oldu. Binlerce kişi öldü. AFAD yok, devlet yok. Hiçbir şey yok! Terk edildik, her zamanki gibi terk edildik!”
01:53 Kahramanmaraş’a giden Muharrem İnce’ye konuşan bir yurttaş: “Kardeşim burada can verdi, gelmediler.”
01:32 Türk asıllı ABD’li yayıncı Hasan Piker, depremden etkilenenler için CARE Türkiye, CARE Syria, AKUT ve Ahbap adına bağış kampanyası başlattı. Kampanya yaklaşık yarım saatte 200 bin dolardan fazla bağış topladı.
01:19 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Kahramanmaraş Trabzon Caddesi’ndeyiz. Üzülerek söylüyorum ki burada asker yok, polis yok, çorba yok, battaniye yok. Hiçbir şey yok burada!
01:17 NTV’ye konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentte can kaybının 109’a yükseldiğini bildirdi.
01:12 Türk Hava Yolları, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çıkışlı tüm uçuşları 13 Şubat’a kadar 100 TL’ye sabitledi.
01:09 Gazeteci Ruşen Takva, Adıyaman’da yıkılan bir binanın videosunu paylaştı. Arama kurtarma ekiplerinin gelmediğini söyledi.
01:05 Muhabirlerimizin de ilerlediği Ankara-Niğde Otoyolu’nun Aksaray mevkisi yoğun kar yağışı nedeniyle kapanmak üzere.
00:40 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını bildirdi.
00:14 Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 60 bin nüfuslu bir ilçenin ‘yarısının yok olduğunu’ söyledi. İletişimde sıkıntı çekilen yayında Şahin’in hangi ilçeyi kast ettiği anlaşılamadı.
6 Şubat
23:55 TİP Hatay Milletvekili Barış Atay: Havaalanı var, inemiyorsun. Yol var gidemiyorsun. Şehre giremiyorsun. Binlerce insan göçük altında. Yetkili yok. Otobandaki karı küremekten, yola tuz dökmekten bile aciz bir iktidarsınız. 20 saat oldu hala arama kurtarma çalışması başlatamadınız. Bu insanların katilisiniz.
23:52 İBB Başkanı İmamoğlu: İBB arama kurtarma ekipleri afet bölgesinde. Hatay’a ulaşan ilk ekibimiz 8 vatandaşımızı enkazdan sağ kurtardı. Hatay’da şu an 100 kişilik ekibimiz var. Gaziantep’ten 108, Adana’dan 100 kişilik ekibimiz Hatay’a ulaşmak üzere. Bu gece İstanbul’dan 100 kişilik tim daha yola çıkıyor.
23:42 Gün içerisindeki yıkımlar vatandaşlar tarafından görüntülendi.
23:41 ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa diledi. Erdoğan ayrıca, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’yla telefonda görüştü.

23:28 AFAD: Can kaybı 2 bin 316, yaralı sayısı 13 bin 293. Enkazdan sağ kurtulanların sayısı 7 bin 840. Her yer kontrol altında, her yere ulaşılmış durumda.
23:15 Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını inceledi: 48 kaybımız var, 103 yaralının 24’ü yoğun bakımda.
23:01 Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer yarın Hatay’a gidiyor.

22:18 Yurt genelindeki AFAD il müdürlüklerinin teyakkuz halinde olduğu bilgisini paylaşan Tatar, afet bölgesindeki illere toplam 250 milyon TL acil durum ödeneği gönderildiğini açıkladı.
22:10 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1762 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 68 kişinin yaralandığını, 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi.

21:52 Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 şehirde 13 milyon 421 bin 699 kişinin yaşadığı bölgeyi etkiledi. En fazla Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i etkileyen depremler binalarda yıkıma yol açtı. Resmi açıklamalara göre saat 20:20 itibarıyla, depremlerde 3 bin 471 bina yıkıldı. Şu ana kadar 1651 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 119 kişi yaralı.
21:30 Ankara çıkışından itibaren deprem bölgesine giden yurttaşlar hem araçlarının depolarını dolduruyor hem de satın aldıkları suları dökerek yedek yakıt alıyor.
21:22 Canlı yayında yardım çağrısı yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şehirde 1200 civarı binanın yıkıldığını, kurtarma çalışmaları için yeterli imkanlarının olmadığını söyledi.
21:18 AFAD, şu ana kadar 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi.
21: 15 AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: BOTAŞ, bölgede ham petrol akışını tedbiren durdurmuş durumda. Bu, tamamen tedbiren alınan bir karar.
20:41 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi günlüğüne milli yas ilan etti.

20:40 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, akaryakıt ikmali konusunda rafinerilerde ve depolarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
20:31 Milli Savunma Bakanı Akar, TCG İskenderun gemisinin bu gece İskenderun Limanı’na yanaşarak yaralıları Mersin’deki hastanelere sevk edeceğini bildirdi.
20:30 Hatay’daki yıkım Reuters objektiflerine yansıdı.
20:22 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 1651 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 11 bin 119 kişinin yaralandığını bildirdi.
19:24 Antakya-İskenderun yolu üzerindeki oto sanayi sitesindeki yıkım sosyal medyaya yansıdı.
19:07 Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem pek çok artçı da üretti. Saat 19:05’e kadar büyüklüğü 4,5’in üstünde 42 artçı meydana geldi.
18:55 Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti, yaralılara şifa diledi.
18:45 Diken’in telefonla ulaştığı İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Osmaniye ve Gaziantep’te depremle ilgili son durumu anlattı: Nur Dağı yerle bir olmuş durumda, çok sayıda insan enkaz altında.
18:31
* Maraş 234 can kaybı, 1700 yaralı, 310 yıkılan bina.
* Hatay 520 can kaybı, 700 yaralı, 1278 bina
* Osmaniye 205 can kaybı, 1003 yaralı, 101 yıkılan bina.
* Adıyaman 20 can kaybı, 200 yaralı, 600 yıkılan bina.
* Diyarbakır 46 can kaybı 557 yaralı ve 20 yıkılan bina.
* Urfa 30 can kaybı, 1071 yaralı ve 201 yıkılan bina.
* Antep 309 can kaybı, 1597 yaralı, 581 yıkılan bina.
* Kilis 13 can kaybı, 244 yaralı.
* Adana 58 can kaybı, 720 yaralı, 25 yıkılan bina.
* Malatya 106 kayıp, 1941 yaralı, 300 yıkılan bina.
* Elazığ altı yıkılan bina
Toplam can kaybı 1541. 9 bin 733 yaralı var. Yıkılan bina sayısı 3 bin 471.

18:24 İskenderun Limanı’nda konteynerlerin bulunduğu noktada yangın çıktı.

18:12 CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, şehirdeki son durumu Diken’e anlattı. 13 saattir bölgede hiç kimse olmadığını belirten Şahin’in sesi öfkeli ve ağlamaklıydı. CHP’li vekil “Devletin eli burada yok. AFAD yok. Yeme içme, barınma problemleri var” dedi.
18:11 Malatya’nın merkezinde özel harekat polislerinin enkazda kalan aileyi kurtarma görüntüsü TRT Haber kamerasına yansıdı.
17:46 12 ilde daha üniversiteler tatil edildi. YÖK: “Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir.”
17:26 AFAD: Ölü sayıs 1498, yaralı sayısı 8 bin 533. Yıkılan bina sayısı 2 bin 834. 130’un üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi. Yaklaşık 15 tanesi 5 ve 6 arası büyüklükte. 92 tanesi 4 ve 5 arası. Diğerleri de 4’ün altında. Üç tane de 6 ve üzeri büyüklükte kaydedildi.
17:08 Milli Eğitim Bakanı Özer tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar tatil edildiğini duyurdu.
16:30 Can kaybı sayısı 1121’e çıktı. AFAD, yaralı sayısını 7 bin 634, yıkılan bina sayısını 2 bin 834 olarak bildirdi.
15:04 AFAD, can kaybı sayısının 1014’e çıktığını açıkladı. 7003 kişi yaralandı.

13:24 Kahramanmaraş Elbistan’da saat 13:24’te 7,6’lık bir deprem daha meydana geldi.
13:04 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 912 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısıysa 5 bin 385. Erdoğan, 2 bin 818 binanın yıkıldığını bildirdi.
12:55 AFAD, depremin büyüklüğünü 7,7 olarak güncelledi.
11:45 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz” dedi.
Tüm spor faaliyetleri durduruldu
11:20 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz” dedi.

09:57 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplamda 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralı olduğunu açıkladı. Oktay diğer illerin durumu şöyle aktardı:
*Maraş’ta 70 kişi hayatını kaybetti 200 kişi yaralandı.
*Hatay’da dört can kaybı, yedi yaralı ve 200 yıkım var.
*Osmaniye’de 20 kayıp, 200 yaralı ve 83 yıkılan bina
*Adıyaman’da 13 kayıp, 22 yaralı, 100 yıkılan bina
*Diyarbakır’da 14 vefat
*Urfa 18 kayıp, 200 yaralı, 60 yıkılan bina
*Antep’te 80 ölü, 581 yıkılan bina
*Kilis’te sekiz ölü, 50 yıkım
*Adana’da 10 ölü, 118 yaralı
*Malatya’da 47 ölü, 550 yaralı ve 300 yıkılan bina var.
Oktay şunları söyledi: ”Hatay Havalimanı’nda bir sorun var, uçuşa kapalı durumda; Maraş ve Antep’i sivil uçuşlara kapatmış durumdayız. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, İslahiye, Reyhanlı ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durduruldu.”
Oktay depremden etkilenen 10 ilde okulların bir hafta boyunca tatil edildiğini açıkladı.

09:55 Deprem sonrasında en büyüğü 6,6 şiddetinde 78 artçı sarsıntı kaydedildi.
09:15 Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada “(Deprem) 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır“ denildi.
08:42 AFAD, bölgede 66 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.
08:20 ABD, Türkiye’ye deprem için ‘gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu’ bildirdi.
08:02 Gaziantep Valisi Davut Gül: “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu” dedi.
07:48 NTV’ye konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ”Adıyaman’da çok sayıda bina göçük durumda. 28 kişi hayatını kaybetti. Yıkılan bina sayısı en az 100 civarında” dedi.
07:45 AFAD, depremde saat 06:30 itibarıyla yedi ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.
07:34 Depremden en çok etkilenen kent Kahramanmaraş’taysa Vali Ömer Faruk Coşkun, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi” dedi
07:23 İletişim Başkanlığı, GSM operatörlerinin kapasite arttırdığını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, deprem bölgesindeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlaması için operatörlere talimat verildiğini, bölgedeki tüm vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendiğini, borcundan dolayı kapalı olan hatların hepsinin açıldığını, ankesörlü telefonlardan ücretsiz görüşme sağlanabileceğini söyledi.
07:15 İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları bölgeye ekiplerin gönderildiğini açıkladı.
07:13 Deprem sonrası bölgede 42 artçı sarsıntı meydana geldi.
07:05 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su “(Depremde) 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı” dedi.
07:03 AFAD tarafından “Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC (Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi) üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur” bilgisi verildi.
07:00 Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.
06:54 MSB: TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD’ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.
06:49 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan “(Depremde) Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı” bilgisini geçti. Ayhan, NTV yayınında yedi kişinin enkaz altından çıkarıldığını söyledi.
06:43 Gazeteci Sedat Yılmaz, Diyarbakır’da tıkanan trafiği paylaştı. İş makineleri yıkım bölgelerine ulaşamıyor.
06:36 Malatya Valisi Hulusi Şahin: İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100’ü aşkın yaralı var, üç kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
06:22 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: İlk belirlemelere göre üç apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.

06:19 Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz.
06:19 AFAD’dan uyarı: Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.
06:09 NTV’ye konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: İlk bilgilere göre kentimizde 10 kişi hayatını kaybetti, 16 bina yıkıldı. 18 binada çalışmalar sürüyor.
06.00: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
* Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkıntıları söz konusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın araçları hareket ettirmemesi önem taşımaktadır.
* Cep telefonları deprem bölgeleri dışında kullanılmamalı. Sosyal medyada kirli bilgi, bu ülkeye en büyük ihanettir. Sosyal medyadaki dezenformasyonlar yanıltıcı, meşgul edici ve milletimizi üzen bir noktaya getirir.
* Şu ana kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 22 artçı deprem oldu. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeli.

* 05:50 TRT Haber’e konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, Çukurova ilçesinde bir binanın tamamen yıkıldığını, AFAD ekiplerinin bu binaya sevk edildiğini söyledi.
05:47 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, beş kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
05:46 Bölgede yoğun kar yağışı ve soğuklar etkili. Depreme gece uyurken yakalanan yurttaşlar, gece soğuğunda kendilerini sokağa attı. Deprem bölgesinde iletişim ağlarında sıkıntı çıkarken trafiğin oldukça yoğun olduğu bildiriliyor.

05:45 Kayseri’de valilik herhangi bir can ve mal kaybı bildirilmediğini kaydetti.
05:44 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir
05:39 AFAD Genel Merkezi’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
* Yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda şu anlık bir şey söyleyemeyiz. Açıklamalara devam edeceğiz.
* Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.
05:39 Mezopotamya Ajansı, Diyarbakır’da yıkılan binaların fotoğraflarını geçti.


05:33 Yerbilimci Naci Görür: “Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim.”
05:31 NTV yayınında konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: “Yardım telefonları geliyor. Çok ciddi yıkım bilgileri geliyor. Pazarcık ilçe başkanımız ‘Çevremizdeki bütün binalarda yıkım var’ dedi.”
05:31 Depreme dair hükümetten ilk açıklama İletişim Başkanlığı’ndan geldi: “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası devletimizin tüm kurumları ivedilikle çalışmalarını yürütmektedir.”
05:30 Gazeteci Bilal Güldem, Diyarbakır’ın Ofis semtinde yıkılan sekiz katlı binanın görüntülerini paylaştı. Güldem binanın içinde çok sayıda insan olduğunu söyledi.
05:28 Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre saat 05.06’da Malatya Erkenek-Doğanşehir’de 4.8 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.
05:26 AFAD: Saat 04.36’da merkez üssü Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
05:24 Depremin üzerinden bir saatten fazla süre geçmesine rağmen AFAD’dan deprem verileri hariç herhangi bir açıklama gelmedi.
05:21 Malatya’da yıkılan binalar sosyal medyada paylaşıldı.
05:16 Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldiğini kaydetti.
05:05 Gazeteci Ruşen Takva, Malatya ve Diyarbakır’da yıkılan binaların görüntülerini paylaştı.
04.42: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Twitter’dan yıkılan binalar olduğunu bildirdi: “Deprem oldu lütfen güvenli yerlere geçelim. Maalesef yıkılan binalarımız var. Rabbim korusun.”



04:40 Anadolu Ajansı’nın geçtiği görüntülerde Kahramanmaraş’ta yıkılan binalar olduğu görülüyor.
