ABD’nin Los Angeles kentinde kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaliforniya eyaletinin başkentinde gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amaçlı gösteriler devam ediyor. Trump protestoculara ‘haydut’ diyerek şöyle konuşmuştu: “Los Angeles’ta durum gerçekten kötü görünüyor. Askeri birlikleri getirin.”
9 Haziran’da 9 News muhabiri Lauren Tomasi, canlı yayında gösterileri aktarırken bir polis tarafından plastik mermiyle vurulmuştu.
Göstericiler için ‘isyancı’ kelimesini doğrudan kullanmayan ABD başkanı, Los Angeles’taki göstericilerin ‘satın alınmış suçlular’ olduğunu öne sürerek şöyle demişti: “Bunlara belki isyancı demeyebilirsiniz ama kesinlikle çok kötü ve ülkesinden nefret eden insanlar.”
Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, göçmen politikalarını protesto eden kişiler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaları önlemek için yerel saatle akşam 8’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.
“Eğer Los Angeles şehir merkezinde yaşamıyor ya da çalışmıyorsanız, bölgeden uzak durun. Kolluk kuvvetleri sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişileri tutuklayacak ve hakkınızda dava açılacak.”
Bass ayrıca sokağa çıkma yasağının çarşamba günü yerel saatle sabah 6’ya kadar süreceğini ve birkaç gün devam edeceğini söyledi.
Yasak sadece Edward R. Roybal Federal Binası ve belediye binasını da içine alan şehir merkezindeki alanda geçerli.
Los Angeles’ta ICE karşıtı protestolar
Los Angeles’ta İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nce (ICE) gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amaçlı gösteriler sürerken Trump yönetiminden sert açıklamalar gelmişti.
ICE karşıtı protestolarda çok sayıda gösterici gözaltına alınmış, zaman zaman güvenlik güçleriyle protestocular arasında çatışma çıkmıştı.
Trump, Los Angeles’taki durumu kontrol altına almak için 4 bin Ulusal Muhafız görevlendirdiğini açıklamış ve bölgedeki olaylardan dolayı Demokrat Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ve yine Demokrat Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ı suçlamıştı.