Türkiye'de yakalanan Haiti devlet başkanı suikastının zanlısı tahliye edildi

Türkiye, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastına karıştığı iddiasıyla aranan Samir Handal’ın iade edilmesi talebini reddetti. Moise, Temmuz 2021’de suikast sonucu öldürülmüştü.

Suikast sonucu hayatını kaybeden Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise. (Fotoğraf: Reuters)

Suikastın zanlılarından Handal, geçen kasımda ABD’den Ürdün’e gitmek için Türkiye’de aktarma yaparken Interpol’ün kırmızı bülteniyle İstanbul’da gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Mahkeme, bugün, zanlının tahliyesine ve iade talebininin reddine karar verdi.

Handal, yakalandığı zaman kırmızı bültenle aranıyordu ama avukatlarının talepleri doğrultusunda kırmızı bülten kaldırılmıştı.

Moise, geçen yıl evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Haiti polisi, geçen sene, Moise’ye suikast düzenleyen çoğunluğu eski Kolombiyalı askerlerden oluşan ağır silahlı bir ekibin yakalandığını duyurmuştu.

İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı: Haiti devlet başkanına suikastten aranan zanlı tutuklandı

Haiti devlet başkanına suikastte detaylar: Yabancı tim yapmış

Evinde suikaste uğrayan Haiti devlet başkanı hayatını kaybetti