Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya: O fotoğrafı çektirenin siyasette yeri yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yapılan saldırıya katılanlardan biriyle fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yok” dedi.

Soylu, fotoğrafının haberlere konu olmasının ardından yazılı bir açıklamayla fotoğrafı doğrulamış, yanındaki kişiyle mahalle eşrafından biri olarak fotoğraf çektirdiğini, bu kişinin de saldırıya dahil olduğunun daha sonra belli olduğunu savunmuştu.

‘O fotoğraf  ‘Güvenceniz benim’ demek’

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, söz konusu fotoğrafla ilgili şunları söyledi: “Nasıl olur da Türkiye’yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin içişleri bakanı oturup beraber fotoğraf çeker. Mezara saldıranlarla oturup fotoğraf çekileceksiniz. Üstelik nerede? Karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir, ‘İstediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz, sizin tek güvenceniz benim’ demektir bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yoktur.”

Tuğluk’un annesinin cenazesine saldıranlar: Sırrı Süreyya küfretti, terörist sandık

HDP, Soylu’yu inandırıcı bulmadı: Mahalle eşrafı karakolda ne arıyor?

Soylu, cenaze saldırganıyla fotoğrafı ‘dolaylı’ doğruladı, ‘Mahalle eşrafı’ dedi

Soylu’ya göre cenaze saldırganları ‘Burada Ermenileri istemiyoruz’ dememiş

Aysel Tuğluk konuştu: Toplumdan tek ses halinde gelen lanetleme beni umutlandırdı

Annesinin cenazesine saldırı sonrası Tuğluk: Beni ikinci kez yaktılar, Madımak gibi

HDP’li Tuğluk’un annesi Dersim’de toprağa verildi

Baydemir saldırının ayrıntılarını anlattı: Cenazeyi çıkarmak için traktör getirmişler

Kılıçdaroğlu cenazeye saldırıda hükümete işaret etti: Düşmanca yönetiyorlar

‘Dinimize uymaz’: Bozdağ, Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıyı lanetledi

Ne olduğunda mahcubiyet duyacak bu toplum?

Geçmiş ola: Cenazeye saldırıya soruşturma; ‘gözaltı var’

HDP’li Tuğluk’un annesinin cenaze törenine saldırı: Burası Ermeni mezarlığı değil