Soylu'ya göre cenaze saldırganları 'Burada Ermenileri istemiyoruz' dememiş

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze törenine yapılan saldırıda “Burası Sünni mezarlığıdır, Aleviler buraya defnedilemez. Burası Türk toprağıdır, Ermeni toprağı değildir, burada Ermenileri istemiyoruz” sloganları atılmadığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Bir grup, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un Ankara İncek mezarlığındaki cenazesine saldırmış, grubun “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” dediği belirtilmişti.

Grup, cenazeyi ailenin almaması durumunda kendilerinin çıkaracağını söyleyerek tehdit etmişti. Aile de cenazeyi gömüldüğü mezardan çıkararak Dersim’e göndermişti.

‘Olaylar vahimdir’

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, kendisini arayan Soylu’nun konuyla ilgili söylediklerini aktardı: “Dün sabah saatleri. Telefonum acı acı çaldı. Arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idi. ‘Amanoslar’dayım. Bugünkü yazınızla ilgili aradım’ dedi. Ve şunları söyledi: ‘Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinin gömülmesi sırasında meydana gelen olaylar vahimdir. Ancak bu vahim olay yaşanırken ‘Burası Sünni mezarlığıdır, Aleviler buraya defnedilemez. Burası Türk toprağıdır, Ermeni toprağı değildir, burada Ermenileri istemiyoruz’ sloganları atılmamıştır.

‘Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor’

Görüntülerde bu yönde bir slogana rastlamadığını kaydeden Soylu şöyle devam etti: ‘Burada şehitler var’ demişlerdir. ‘Buraya gömülmesini istemiyoruz’ demişlerdir. Ama sözünü ettiğiniz türde mezhebi ve etnik ayrımcı sözler yok. Bu konuda çok duyarlı ve çok dikkatli olmak gerekiyor. Olmayan bir mezhep ayrımının ya da olmayan bir etnik ayrımın varmış gibi yansıtılmaması gerekir. Bu söylediklerim cenaze olayında yaşananların vahametini tabii ki ortadan kaldırmaz.”

Annesinin cenazesine saldırı sonrası Tuğluk: Beni ikinci kez yaktılar, Madımak gibi

HDP’li Tuğluk’un annesi Dersim’de toprağa verildi

Baydemir saldırının ayrıntılarını anlattı: Cenazeyi çıkarmak için traktör getirmişler

Kılıçdaroğlu cenazeye saldırıda hükümete işaret etti: Düşmanca yönetiyorlar

‘Dinimize uymaz’: Bozdağ, Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıyı lanetledi

Ne olduğunda mahcubiyet duyacak bu toplum?

HDP’li Tuğluk’un annesinin cenaze törenine saldırı: Burası Ermeni mezarlığı değil

Geçmiş ola: Cenazeye saldırıya soruşturma; ‘gözaltı var’