İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘terör’ ve ‘örgütlü suçlar’ soruşturmasında 84 kişiyle birlikte gözaltında. Dünya medyası haberi ‘Erdoğan’ın ana rakibi gözaltında’ başlıklarıyla duyurdu.

İİstanbul başsavcılığı, İmamoğlu ve 99 kişi hakkında ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
İBB başkanı ve altı kişi hakkında ‘terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla ayrı bir soruşturma da başlatıldı.
Şu an İmamoğlu dahil 84 kişi gözaltında.
İBB başkanının gözaltına alınmasını dünya medyası şu başlıklarla gördü:
ABD merkezli New York Times: muhalefetin önde gelen figürü İstanbul belediye başkanını gözaltına alındı.
Britanya merkezli Financial Times: Recep Tayyip Erdoğan’ın ana rakibi polis tarafından gözaltına alındı.
Britanya merkezli Guardian: İstanbul belediye başkanı, beklenen cumhurbaşkanlığı adaylığından önce gözaltına alındı.
Fransa merkezli Le Monde: Türkiye’de polis, Erdoğan’ın ana rakibi İmamoğlu’nu gözaltına aldı.
ABD merkezli CNN: Savcılar, Erdoğan’ın ana rakibi belediye başkanı gözaltına alındığını söyledi.
ABD merkezli Washington Post: Erdoğan’ın rakibi İmamoğlu hakkında gözaltı kararı.
Almanya merkezli DW: Cumhurbaşkanının ana rakibi İmamoğlu…
Hindistan merkezli Times of India: Türk otoriteler İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu rüşvet ve terör soruşturmasında gözaltına aldı.
Fransa merkezli Liberation: Erdoğan’ın ana rakibi İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı.
Britanya merkezli BBC: İstanbul belediye başkanı ve Erdoğan’ın rakibi gözaltına alındı.