CHP X hesabından duyurdu: “Saat 14:00’te genel merkezimizde, il ve ilçe örgütlerimizde olacağız.”

İstanbul başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 kişi hakkında ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
İBB başkanı ve altı kişi hakkında bir de ‘terör örgütüne yardım’ iddiasıyla soruşturma açıldı.
Şu an İmamoğlu dahil 84 kişi gözaltında.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapılanları ‘darbe’ diye niteledi.
CHP’nin resmi X hesabından şu paylaşım yapıldı: “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yanındayız; baba ocağında buluşuyoruz. Saat 14.00’te Genel Merkezimizde, il ve ilçe örgütlerimizde olacağız.”
Yücel’den ‘CHP binalarına gelin’ çağrısı
CHP Sözcüsü Deniz Yücel de herkesi CHP binalarına davet etti:
“İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımıza uygulanan hukuksuzlukları büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Genel başkanımız sayın Özgür Özel sabahın erken saatlerinde İstanbul’a hareket etti.
Demokrasiye inanan, millet egemenliğine ve bu güzel ülkemizin geleceğine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bugün 14.00’te bulundukları il ve ilçelerde baba ocağını CHP parti binalarına, Ankara’da bulunan vatandaşlarımızıysa CHP Genel Merkezi’ne davet ediyoruz.
Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yanındayız. 14.00’te baba ocağında buluşuyoruz. Şunu hiç kimse unutmasın hiçbir güç millet iradesinden üstün değildir.”