Erzan'ın avukatından Terim'in ifadesine usul itirazı

‘Skandal dolandırıcılık’ davasında sanık Seçil Erzan’ın avukatı, Fatih Terim’in müşteki olarak alınan ifadesine usulden itiraz etti.

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin başındaki Seçil Erzan, 11 Nisan’da ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil onlarca müşterisini bir ‘fon’ üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.

Davada adı geçen Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki sıfatıyla 20 Ağustos’ta ifade vermişti. Terim ifadesinde Seçil Erzan’ın ve Rüya Sağır’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasına rızasının olmadığını belirtmiş ve “Şikayetim devam ediyor. Kamu davasına katılmak istiyorum” demişti.

İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne Erzan’ın avukatı tarafından verilen itiraz dilekçesinde, Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadenin usule aykırı alındığı öne sürüldü.

Dilekçede, Terim’in ifadesinin alınması için yargılamayı yapan İstanbul’daki mahkemenin 10 Temmuz’da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazdığı, Bodrum’daki mahkemenin de 17 Eylül’de duruşma yapma kararı aldığı, ancak bu duruşma tarihi beklenmeden 20 Ağustos’ta kapalı duruşmada ifadenin alındığı belirtildi.

Terim’in ifadesinin önceden belirlenen tarih dışında, kapalı duruşmada alındığı, bu nedenle de soru sorma ve savunma haklarının kısıtlandığı savunuldu.

Erzan’ın avukatı bu nedenle tarafların katılımına açık belirlenmiş bir tarihte Terim’in ifadesinin yeniden alınmasını talep etti.

Skandal dolandırıcılık davası: Fatih Terim’in ifadesinin tam metni

Skandal dolandırıcılık davasında Denizbank yöneticisi tanık olarak dinlendi

9 Soruda: ‘Skandal dolandırıcılık’ davası başlıyor 

Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame

‘Skandal dolandırıcılık’ davasında yeni bilirkişi raporu

‘Skandal dolandırcılık’ davası: ‘MASAK herkesin hesabını incelesin’

Skandal dolandırıcılık davası: Şube müdürünün tutukluluk hali devam

Skandal dolandırıcılık: Tutuklu şube müdürü, ‘Terim’in fona dahli yok’ demiş

Skandal dolandırıcılık: Şube müdürü, eşini dostunu da dolandırmış