• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Erdoğan'dan PKK kongresi sonrası ilk açıklama: Müjdeleri alacaksınız

10/05/2025 17:13

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK’nın kongre açıklaması sonrası ilk kez konuştu: “Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız!”

Fotoğraf: AA

PKK lideri Abdullah Öcalan, 27 Şubat tarihli çağrısında şöyle demişti: “Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir.”


PKK, Öcalan’ın silah bırakma çağrısı üzerine 5 ila 7 Mayıs’ta kongre yaptığını duyurmuştu. Öcalan’ın çağrısına dikkat çekilen açıklamada “Tarihi öneme sahip kararlar aldık” denmişti.

İstanbul’da ‘Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye’ programında konuşan Erdoğan, “Terörsüz Türkiye hedefine giden yolda sağlam adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

* Cumhur İttifakı olarak büyük bir hassasiyetle yürüttüğümüz terörsüz Türkiye çabamızı bu hedeflerden asla ayrı değerlendirmiyoruz. 40 yıldır her kesimden vatandaşımıza derin acılar yaşatan, annelerin yüreklerine kor bir ateş düşüren, milletçe ezeli ve ebedi kardeşliğimize dinamit koyan terör belasından ülkemizi kurtarmakta kararlıyız. Terörsüz Türkiye hedefine giden yolda sağlam adımlarla ilerliyoruz.

* İstihbarat ve diğer güvenlik birimlerimiz görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Biz de devlet ciddiyetine yakışır bir biçimde en ufak boşluk bırakmadan, çalışmaları anbean takip ediyoruz. Terörsüz Türkiye menziline varacağımıza inanıyoruz.

* Bölgemizi kana, kaosa, gözyaşına ve istikrarsızlığa boğmaya çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Bölmek isteyenlere cevabımızı birbirimize sarılarak vereceğiz. 86 milyon, kalp kalbe verecek, muhabbeti, birlikteliği daha da güçlendirecek ve yücelteceğiz.

* Temelinde demokrasinin, kalkınmanın, huzurun ve adaletin olduğu ‘Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber inşa edeceğiz. Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız!

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan ve DEM Parti heyetinin İmralı Cezaevi’ne ziyaretleriyle ivmelenen süreçte Öcalan, 27 Şubat’ta PKK ve tüm bağlı gruplara ‘silah bırakma’ çağrısı yaptı. Öcalan çağrıda PKK’dan fesih kararı için kongreyi toplamasını istedi.

PKK, 1 Nisan’da Öcalan’ın çağrısına uyarak ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Bahçeli, 20 Mart’ta PKK’ya kongresini 4 Mayıs’ta Muş’un Malazgirt ilçesine toplamayı teklif etti. Ardından medyada PKK kongresi için farklı yer ve tarihler ortaya atıldı.

DEM Parti heyeti, 24 Nisan’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüştü. DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e göre ‘görüşmenin en önemli başlığı Öcalan’ın çalışma koşulları‘ydı. Koçyiğit bu konuda ‘bazı gelişmelerin olacağını’ belirtti.

28 Nisan’da açıklama yapan PKK, ‘çağrıda belirtilenlerin yapılabilmesi için kendilerine somut bir şey ulaşmadığını’ öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün bazı bakan ve vekillerle bir araya geldiği, “Bütün engelleri aştık. Bugün yarın PKK silahları bırakacak, örgütü feshedecek” dediği öne sürüldü.

PKK dün Öcalan’ın silah bırakma çağrısı üzerine 5 ila 7 Mayıs’ta kongre yaptığını duyurdu. Öcalan’ın çağrısına dikkat çekilen açıklamada “Tarihi öneme sahip kararlar aldık” dendi.

PKK kongresini yaptığını duyurdu: Tarihi kararlar aldık

DEM Parti: PKK’nın kongresini duyurması an meselesi

PKK’dan ‘kongre’ açıklaması

DEM Parti heyeti, bakanla ‘Öcalan’ın çalışma koşulları’nı görüşmüş

DEM Parti: Adalet Bakanlığı’yla ertelenen görüşmemiz yarın

Pervin Buldan ve bir avukat İmralı’ya gidiyor

Adalet bakanı ve DEM Parti heyeti görüşmesi ertelendi

Sırrı Süreyya Önder kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Erdoğan, DEM Parti heyetiyle bir buçuk saat görüştü

Bahçeli, PKK’ya kongre için yer ve tarih verdi

PKK yöneticisi Bayık: Kongre için şartlar sağlanmalı

Cengiz Çandar: İlk kez bir Kürt isyanı kendi kendine sonlandırılıyor

PKK: Ateşkes ilan ediyoruz

Bahçeli: Kutlu bir dönemin eşiğindeyiz

Öcalan: Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli


Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Rektör Zülfikar: Çapa'nın yenilenmesi 2028'e kadar biter

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Sağlık Bakanlığı ile Esenyurt’ta inşaatı bitmek üzere olan hastane için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Meteoroloji: İstanbul ve Ankara dahil 20 ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) günlük tahminine göre İstanbul ve Ankara 20 dahil ilde sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Lego, Springfield'in efsanesi Krusty Burger setini duyurdu

Lego, Springfield’in efsane burgercisi Krusty Burger’in 1635 parçadan oluşan setini duyurdu.

Yapay zeka enerjiye doymuyor: Google üç yeni nükleer santral kuracak

Google yapay zeka veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak için üç nükleer enerji santrali kuracak.

İmamoğlu: Tarih sizi 'faize karşıymış gibi görünen en büyük faizciler' olarak yazacak

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Tarih sizi ’16 milyon seçmenin iradesine uyduruk suçlamalarla yapılan 19 Mart darbesinin finans ayağı’ diye hatırlayacak. Bu lekeden asla kurtulamayacaksınız.”

Beylikdüzü'nde metrobüs kazası: Bir ölü 20 yaralı
MİT'ten sahte baz istasyonu operasyonu: Yedi kişi tutuklandı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 756 gündür hapiste

YAZARLAR

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Pınar Yıldız Yüksel: Türkiye yaşlı nüfus hızında Japonya'nın izinden gidiyor

Savaşkan İskefli: Otomobil almak yüksek vergiler nedeniyle toplumun büyük kesimi için neredeyse imkânsız

Ümit Akçay: 19 Mart operasyonunun ekonomik etkileri, iktidarı girdiği yoldan çevirecek bir etki yapmadı

Esfender Korkmaz: Dezenflasyonist politika aracı olarak yatırımların durdurulması çok yanlış

Sedat Bozkurt: İktidarın 'terörsüz Türkiye' diyerek önüne koyduğu amacı o gün bu akademisyenler devletten talep ettiler

Nevşin Mengü: Ekrem İmamoğlu dosyasından belli ki 'ahtapot' çıkacak

Fehmi Koru: Körfez ülkelerinde krallar gibi karşılandı Trump…

Gözde Bedeloğlu: Geleceğin mimarları, sanatçıları, bilim insanları üstleri başları parçalanarak gözaltına alındı, tutuklandı

Şükran Pakkan: İnsanları onurlu kılan; ispiyoncu olması değil, özgürlüğe, hakka ve adalete inanmasıdır

Zeynep Aktaş: Yatırımcı yeniden borsaya yönelirken altın geriliyor

İlber Ortaylı: Medeniyet Kulübü'nden bir öğrenci, protestocu grubun içine dalıp kavga çıkarmış

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×