• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kahraman'a AKP saflarından destek: Laikçi anlayışla vuruşarak bir yerlere geldi

27/04/2016 19:47

 

AKP saflarından ‘dindar anayasa’ isteyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a destek geldi. İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Meclis Başkanımız bu laikçi anlayışla vuruşa vuruşa bir yerlere gelmiş bir insan” dedi.

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA


Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini savunarak, “Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” demişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasada laiklik ilkesinin korunacağı yönünde konuşmuştu.

Kahraman’ın ‘millete zulmeden kadim laikçi ve darbeci anlayışla’ mücadele ettiğini belirten Çamlı, parlamentonda düzenlediği basın toplantısında Kahraman’a yönelik eleştirilere tepki göstererek şunları söyledi: “Şu an devletimizde ve çevre komşu ülkelerde yaşanan bütün sıkıntıların altında CHP ve köklerindeki İttihat Terakki problemini yaşamaktayız. Bu kadar pislik, huzursuzluk problemlerin olmasına rağmen gayet demokratik ortamda milletin reylerini vererek desteklediği bir milletvekili arkadaşımızı kalkıp ağza alınmayacak küfürlerle o köşe yazarları, siyasileri görüyorsunuz. Hem de demokrasiyi koruyacağız diyorlar. Kim bunu söyleyenler, demokrasiyi, insan haklarını katledenler.”

‘Laiklik olmasın’dan ‘laiklik yeniden tarif edilsin’e

AKP’li Çamlı, 1 Kasım seçimlerinden önce yeni bir anayasa yapma konusunda millete söz verdiklerini de anımsatarak sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi yeni bir anayasa yapılacak ve diyor ki ‘Bu anayasada laikliği tarif edelim.’ Bu tarihte olduğu gibi bir zulüm aracı olmasın. İnsanlarımız evinde Kuran’ı Kerim okunurken polis arabalarına doldurulup nezarethanelere taşınmasın. Onun için açıklamalarını desteklediğimizi, yeni anayasada laikliğin tarif edilmesi gerektiğini söylüyoruz.”

Davutoğlu ‘dindar anayasa’cı Kahraman’ı kale almadı: Yeni anayasada laiklik olacak

Şimdi Kahraman düşünsün: Erdoğan, ‘Devlet tüm inanç gruplarına eşit mesafededir’ dedi

HDP ‘dindar anayasa’ya sert çıktı: Tam bir fütursuzluk!

Anayasa Komisyonu başkanı ‘işleri karıştırdı’: Sorun laiklikte değil uygulanmasında

TBMM önünde ‘dindar anayasa’ protestosu: Polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı

Kahraman’ın ‘dindar anayasa’ talebine AKP’den yanıt: Böyle bir gündemimiz yok

Kılıçdaroğlu’dan ‘dindar anayasa’ yorumu: Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var

Twitter’da ‘dindar anayasa’ tepkisi: Kursağınızda kalacak

TBMM başkanı yeni anayasa için baklayı ağzından çıkardı: Dindar olması lazım

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

İmamoğlu: Büyük günah işliyorsunuz

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı hatırlatarak tepki gösterdi: “Büyük günah işliyorsunuz, vicdani tüm sınırları aşıyor, kul hakkı yiyorsunuz.”
“Sırf benimle çalıştığı için şu an içerde olan kişilerin başlarına bir şey gelirse, sağlık durumları kötüleşirse tüm sorumluluk; bu uyduruk soruşturmayı aşağıdan yukarıya organize eden, işbirliği yapan herkestir.”

ABD'li senatörlerden Trump'a İran tepkisi: Netanyahu ABD başkanı değil

ABD’li Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, Başkan Donald Trump’ın İsrail’in İran saldırılarına katılmasından endişeli. Senatör Bernie Sanders “Netanyahu ABD başkanı değil” dedi.

ABD'nin Ortadoğu'da 40 bine yakın askeri var

İsrail – İran arasında karşılıklı saldırılar sürerken, ABD’nin Ortadoğu’ya askeri uçaklar ve savaş gemileri sevk ettiği gözleniyor.

Filistinliler yardım noktalarında 'pusuya düşürülüyor': 397 kişi öldürüldü

Gazze sağlık bakanlığına göre İsrail, kentte kendi belirlediği yardım noktalarında 27 Mayıs’tan bu yana 397 Filistinliyi öldürdü, 3 bin 31’ini yaraladı.

İsrailli sağlık bakanından hastaneye saldıran İran'a: Bu savaş suçu

İsrail Sağlık Bakanı Uriel Bosso, İran’ın İsrail’deki bir hastaneye saldırması hakkında “İran rejimi tarafından masum sivillere ve hayat kurtarmaya adanmış sağlık ekiplerine karşı kasten işlenmiş bir savaş suçudur” dedi.

CHP Kilis raporunu açıkladı: Adeta bir savaş cephesi, kimsenin can güvenliği yok
Amedsporlulara saldırıyla ilgili beş kişi daha gözaltında

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 788 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Zeynep Gürcanlı: İsrail'in çok övündüğü 'Demir Kubbe', İran'ın saldırıları karşısında dayanamadı

Şirin Sever: 'Ben neden para verip denize gireyim?'

Nazım Alpman:  İlerde, halkı tarafından en fazla hakaret edilen siyasi lideri olarak not edecekler

Şebnem Korur Fincancı: İşin ucunda kâr oldu mu herkes herkesi destekliyor

Eren Aka: Belediyeler de turizmde ciddi bir aktör haline geldi

Sinem Vural: Göçer, 'Hayaller Şili, gerçekler Nijerya' diyerek gelir dengesizliğinin tüm sektörü etkilediğini belirtti

Ertuğrul Kürkçü: İsrail'in Türkiye'ye askeri saldırı iddiası stratejik intihar girişiminden başka hiçbir eylemi ima etmiyor

İbrahim Daş: Gerek İsrail gerekse ABD burası ayrı bir devletçik olacak diyor

Mehmet Y. Yılmaz: Bahçeli, 'terörsüz Türkiye' meselesinde Erdoğan'ın işi yavaştan almasına mı sinirleniyor?

Murat Muratoğlu: Ekonominin durumu o sırada nasıl olacak, meçhul!

Mikdat Karaalioğlu: Savaşın nerede duracağına İsrail karar verecek

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×