CHP'den komisyon başkanı AKP'li Petek'e: Çıkart maskeni, 'FETÖ'nün can simidisin

CHP grup başkanvekili Levent Gök, partisinin ‘FETÖ’yü darbe yapma konusunda cesaretlendirmekle suçlandığı darbe komisyonu raporu üzerinden komisyonun AKP’li başkanı Reşat Petek’e seslendi: “Çıkart maskeni, boğazına kadar FETÖ’nün içine gömülmüşsün.”

Fotoğraf: DHA

‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından rapora yapılan eklemede, CHP’nin darbe girişimine ilişkin tavrının ilerleyen süreçte değiştiği savunulurken, “Anamuhalefet partisinin (CHP) FETÖ’nün siyasi emellerine hizmet eden tutum ve davranışları 15 Temmuz darbesine giden süreçte FETÖ/ PDY terör örgütünü cesaretlendirici bir nitelik taşımıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Gök, Petek’in Ergenekon ve Balyoz tutuklamalarının olduğu dönemde televizyon kanallarında yaptığı konuşmalardan kesitler sundu.

‘Çıkart maskeni’

CHP’nin FETÖ’yü eleştirdiği dönemde, Petek’in aksine destek sunduğunu öne süren Gök, Petek için “FETÖ’nün Türkiye’deki can simididir” ifadelerini kullandı.

Gök şöyle devam etti: “Bu zat 2014 tarihinde yani daha 17-25 Aralık’tan hemen sonra da FETÖ’cüler tarafından kurulan Medya Etik Konseyi Derneği’nin en iyi köşe yazarlığı ödülünü alıyor. Reşat Petek, sen çıkart maskeni. Bu ucuz söylemlerinle sen aslında kendini FETÖ bağından kurtarmaya çalışıyorsun. Sen boğazına kadar FETÖ’nün içine gömülmüşsün, boğazına kadar.”

Darbe komisyonu raporuna CHP de girdi: FETÖ’yü darbeye cesaretlendirdi

AKP oylarıyla: Darbenin ‘siyasi ayağı’ için komisyon önergesi reddedildi

CHP’den ‘darbe komisyonu’na yazılı bilgi veren Akar’a: Dişe dokunur bir şey yok

HDP, komisyon raporuna çattı: Darbeyi saklama, AKP’yi aklama raporu

Akar ‘darbe komisyonu’na bilgi verdi: MİT’e ihbarı, darbe planının parçası sandık

CHP’ye göre Meclis raporu darbenin ‘kontrollü’ olduğunu ve ‘siyasi ayağı’ gizliyor

Komisyon raporundan: FETÖ, MİT üzerinden Erdoğan’a hesap çıkarmaya çalıştı

MİT müsteşarı 15 Temmuz akşamı Suriyeli muhalifle görüşmeye gitmiş!

MİT’e göre ‘FETÖ’ toparlanma sürecinde: Türkiye yapılanması beş bölgeye ayrıldı

‘Çatı davası’nda tuğgeneralin ifadesi: Darbe, Akar ve MİT müsteşarının kontrolünde oldu

Darbe girişimini MİT’e bildiren binbaşının ifadesi ortaya çıktı: 14.30’da ihbar etmiş