Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine dönmek için açlık grevine giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, açlık grevlerinin 69. gününde birer video yayınladı.

Fotoğraf: Reuters
Açlık grevine destek vermek için dün gece Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen gruptan üç kişi gözaltına alınmıştı.
‘Bütün halkımızı bizi sahiplenmeye davet ediyoruz’
Direniş alanına yapılan polis saldırılarına karşı cevabımızdır.
Halkımızı direniş alanını sahiplenmeye çağırıyoruz. @NuriyeGulmen pic.twitter.com/z2qAcchPrC— Semih Özakça (@SemihOzakca) May 16, 2017
Kendilerine destek eylemlerine yapılan polis saldırıları ve gözaltılara dikkat çeken öğretmen Özakça, “Dün gece ısınmak için yakılan ateş bahane edilerek gözaltı yapacaklarını söylemişler ve ateşi söndürmelerini istemişler. Arkadaşlar da ateşi söndürmeyince çok sert bir şekilde gözaltına alınmışlar. Bizlere yapılan bu saldırıya karşı cevabımız direnişimizi büyüterek devam ettirmek olacaktır. Bu saldırılar bizleri yıldıramaz. Biz haklıyız ve mutlaka kazanacağız diyoruz. Bütün halkımızı bizi sahiplenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Akademisyen Nuriye Gülmen ise açlık grevlerinin 69. gününü İsrail’deki cezaevlerinde açlık grevi yapan Filistinli mahkumlara adadıklarını söyledi.
‘Zalimler aynı’
Açlığın69.gününü Filsitin'de a.grevi yapan tutsaklara adıyoruz.18:30'da FilistinHeyetiyle açıklama yapacağız.Yaşasınİntifada!YaşasınDireniş! pic.twitter.com/jO4qNiiFBk
— Nuriye Gülmen (@NuriyeGulmen) May 16, 2017
Gülmen, “Onlarla açlığı paylaşıyoruz. Aslında onlarla aynı açlığı paylaşıyoruz. Zalimler aynı. Bize zulmedenlerle onlara zulmedenler, bizi işimizden edenler aynı. Onlar aynı soydan geliyorlar. Biz de aynı soydan geliyoruz. Biz dünya halklarını temsil ediyoruz. Bugün onlarla açlığımızı paylaştığımız için gurur duyuyoruz” dedi.
Saat 18.30’da Ankara Yüksel Caddesi’ndeki alanda Filistin heyetiyle birlikte olacaklarını söyleyen Gülmen alana çağrı yaptı.
69 gündür açlık grevindeler
Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
İki eğitimci Yüksel Caddesi’nde 120 günlük direnişin ardından açlık grevine başlamıştı.