Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine iade edilmek için açlık grevi başlatan iki eğitimciden araştırma görevlisi Nuriye Gülmen’in annesi “Evlatlarımız gözümüzün önünde eriyor” dedi.

Fotoğraflar: Reuters
Birgün’den Burcu Cansu açlık grevindeki araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın anneleriyle görüştü.
Anneler gününü hatırlatan Gülmen’in annesi Cemile Gülmen, “Anneler günü falan hiç aklımızda yok. Tek derdimiz evladımızın sağlıklı olarak hayırlısı ile işine dönmesini bekliyoruz, onu istiyoruz. Ablası var, kardeşi var. Hepimiz için kaygı verici. Evlatlarımız gözümüzün önünde eriyor… İnşallah iyi sonuçlanır. Nuriye, Semih sağlığını kaybetmeden işlerine dönsün…” dedi.
Türkiye’nin başkenti Ankara’da ‘başka bir gerçeklik’ yaşadıklarını söyleyen Özakça’nın annesi Sultan Özakça, kendisi için en güzel anneler günü hediyesinin oğlunun işine dönmesi olacağını söyledi.
‘Bir gecede işten atılmasını hazmedemiyorum’
Özakça şöyle devam etti: “Yazın zengin çocukları tatiller giderken biz Semih ile tarlada ot topladık, ay çiçeği suladık… Biraz birikim yapalım da okusun diye biz emek verdik. Semih tarlada çalışıp para biriktirerek okudu. Üniversiteyi kazandı, okulu bitirdi önüne KPSS çıktı. Biz zengin bir aile değiliz. Tek maaş ile iki çocuk okudu. Oğlum yaşadığı bütün zorluklara rağmen, ‘Her yer benim vatanım’ diye bakarken, bir gecede KHK ile işten atılmasını hazmedemiyorum.”
Oğlunun açlık grevine başlayacağını söylediğinde saygı gösterdiğini ancak çok endişelendiğini aktaran Özakça, “Gözaltı olduğu için açlık grevine erken başlamak zorunda kaldılar. TEM’in gözaltı yaptığını öğrendim, hemen Ankara’ya geldim ve Ankara Adliyesi önünde eylem yaptım. 6’ncı gün çıkarıldı. Çıktıktan iki gün sonra tekrar aldılar” dedi.
66 gündür açlık grevindeler
Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
İki eğitimci Yüksel Caddesi’nde 120 günlük direnişin ardından açlık grevine başlamıştı.