HDP eski eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenaze törenine yönelik saldırıyla ilgili yargılanan sanıkların dünkü duruşmada selfie çektirdiği ortaya çıkarken, sanıklardan birinin de polislerle konuşmasında, “Kendimi bomba gibi hissediyorum. Her şey güzel olacak. Pimi çekilmiş bir bomba gibi hazırım” dediği öne sürüldü.

Hatun Tuğluk’un Ankara’daki cenaze törenine bir grup saldırmıştı. 13 Eylül 2017’de gerçekleşen saldırı sonrası Tuğluk’un cenazesi defnedildiği mezardan çıkarılıp memleketi Tunceli’nde toprağa verilmişti. Üçü tutuklu 19 saldırgan hakkında açılan davanın ilk duruşmasında üç sanık tahliye edilmişti.
Davanın 7’nci duruşması Gölbaşı 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Duruşmaya 19 sanık, avukatları ve müşteki avukatları katıldı.
Evrensel’in haberine göre salondaki rahat hareketleriyle dikkat çeken sanıklar, duruşması öncesi mahkeme salonu içinde selfie çekti. Salondaki polislerle de serbestçe konuştukları gözlemlenen sanıklardan birinin, “Kendimi bomba gibi hissediyorum. Her şey güzel olacak. Pimi çekilmiş bir bomba gibi hazırım” dediği aktarıldı.
Sanık ‘kilit’ soruya yanıt vermedi
Müşteki tanıklar dinlendikten sonra söz alan sanıklar savunma yaptı.
Murat Alp, “Bize ‘Terörist gömülüyor’ deyince tepkimiz ona oldu” dedi.
Müşteki avukatları, “Terörist gömüleceğini sana kim söyledi” diye sorunca Alp, susma hakkını kullandı.
Mahkeme başkanı, bilirkişilere dosyanın yeniden tevdiine, celse arasında gelen fotoğraflarla karşılaştırmalı olarak inceleme yapılarak yeniden ek rapor talep edilmesine, köy muhtarı olduğu söylenen ve dosyada tanık sıfatıyla yer alan şahısla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulması yönündeki talebin diğer delillere göre değerlendirilmesine karar verdi.
Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 27 Kasım’a erteledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saldırganlardan biriyle karakolda gülümseyerek fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı.