Türkiye Mogadişu Büyükelçiliği, Somali’de gençler için teknoloji ve yenilikçilik yarışması başlattı.

Mogadişu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın tanıtımı Mogadişi Büyükelçiliği’nde yapıldı.
‘Hack4Somalia’ adlı yarışma Somalili gençlerin teknoloji ve yenilikçilik odaklı fikirlerle ülke sorunlarına çözüm üretmelerini hedefliyor.
Etkinliğe, Türk ve Somalili diplomatların yanı sıra akademisyenler, öğrenciler, teknoloji girişimcileri ve genç temsilciler katıldı.
💡 Mükemmel bir fikrin mi var?
— Türkiye in Somalia (@TC_MogadisuBE) July 17, 2025
👥 Gerçek bir değişim için takımınla birlikte yarışmaya var mısın?
İşte şimdi tam zamanı!
Somali’yi dönüştürecek yenilik dalgasının bir parçası ol.
👉 Projen ve takımın için kayıt yaptırmak için bağlantıya tıkla:
🔗 https://t.co/ABxXj2RZYw
💡… pic.twitter.com/1S0ZlRPflz
Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Alper Aktaş şöyle konuştu:
“Hack4Somalia sıradan bir yarışma değil, Somali’nin geleceğine yönelik ortak bir vizyonun sembolüdür. Bu vizyon, kendi kendine yetebilen, dirençli ve yenilikçi bir Somali hayalini yansıtmaktadır.
Gerçek kalkınma, yerel toplulukların kendi geleceklerine sahip çıkmasıyla mümkündür. Somali’nin yaşadığı sorunlara çözüm yine Somali halkının, özellikle de gençlerin elindedir. Gençlerin zeka ve yaratıcılık gücü desteklenmeli ve bu potansiyel etkin bir şekilde değerlendirilmelidir.”
Final aşamasına seçilen projeler, uzman jüri karşısında sunulacak ve başarılı bulunanlara maddi destek ödülü verilecek.