Sabah, açlık grevindeki eğitimcileri DHKP-C'li ilan etti: Kaos planında Gezi var

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine iade edilmek için açlık grevi başlatan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı DHKP-C’li ilan etti.

Fotoğraflar: Reuters

Haberin, eğitimcilerin açlık grevinin medyada görünürlüğünün ve konuyla ilgili toplumsal duyarlılığın artmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Erkam Çoban imzalı haberde eğitimcilerin işe geri dönmek için başlattıkları açlık greviyle ilgili “Asıl amacı deşifre edildi” denirken, Gülmen ve Özakça’nın DHKP-C üyesi oldukları şöyle iddia edildi: “Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre üç ismin de DHKP-C terör örgütünün memur yapılanması DMH/KEC (Devrimci Memur Hareketi/ Kamu Emekçileri Cephesi) içinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.”

‘Amaç örgüte taban kazandırmak’

Gülmen ve Özakça’ya açlık grevini sürdürdükleri Yüksel Caddesi’nde destek veren 19 kişinin de DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen haberde şöyle dendi: “Örgüt üyeleri açlık grevini bahane ederek DHKP-C terör örgütüne kamuoyu oluşturmak, örgüte taban kazandırmak için harekete geçti. DHKP-C’den sabıkalı diğer örgüt üyeleri de Gülmen, Karadağ ve Özakça’ya destek verirken, gündüz açlık grevi olarak başlayan eylemler akşam da terör örgütüne eleman devşirme faaliyeti ve örgüt propagandası şeklinde devam ettirildi.”

‘Sicil’le hedef gösterdi

İki eğitimcinin kendilerine gelen sağlık görevlilerini geri çevirdiğini öne süren gazete, ikili için ‘sicilleri kabarık’ demekten de geri durmadı. Gazete Gülmen’in yedi, Özakça’nın da beş suçtan hüküm giydiğini iddia etti.

‘Büyük oyun’ hemen bozuldu: Hedef yeni Gezi

Açlık grevindeki eğitimcilerin hedef haline getirildiği haberde, her zamanki gibi kaynağı yine belli olmayan ‘büyük oyun’ da tarif edildi: “Kaos planında yeni Gezi Parkı hedeflendiği belirlendi.”

67 gündür açlık grevindeler

Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

İki eğitimci Yüksel Caddesi’nde 120 günlük direnişin ardından açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevindeki eğitimci Gülmen’in annesi: Evlatlarımız gözümüzün önünde eriyor

Fazıl Say’dan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için mesaj: Bu ülkede yaşanamaz

Demirtaş’tan Gülmen ve Özakça mesajı: İktidarın düştüğü rezaleti açıklamaya yeter

Açlık grevine destek veren 19 yurttaş serbest: Yüksel Caddesi’nde eyleme devam

Açlık grevindeki iki eğitimci: Hükümet polis göndermekten başka bir şey yapmadı

Açlık grevindeki eğitimciler için acil çağrı: Talepleri karşılansın

Açlık grevindeki eğitimcilerin direniş alanında gözaltına alınan dört kişi serbest

Açlık grevindeki iki eğitimci: Zaferimiz, korku atmosferini de kıracak

Başbakan, başkentin göbeğindeki açlık grevinden bihabermiş!

Açlık grevindeki eğitimci Gülmen: Hükümet yüz çevirdikçe direnişe devam edeceğiz

Açlık grevindeki iki eğitimcide Wernicke-Korsakoff belirtileri görüldü

Sosyal bilimci Harvey’den açlık grevindeki eğitimcilere destek: Tüm kalbimle

Açlık grevindeki iki eğitimci Leman’ın kapağında: Selam olsun ‘ruhunu açlıkla doyuranlara!’

İki eğitimcinin açlık grevinde 62’nci gün: Darbenin bedeli neden bize ödettiriliyor

Sezen Aksu’dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrı: Lütfen seslerine kulak verin

HDP’den Özakça ve Gülmen için Avrupa’ya ‘eylem çağrısı’: Sağlık durumları kritik

Dayanışma için açlık grevi yapan akademisyen Mungan: Kral çıplak denmeli

‘Barış akademisyenleri’nden dayanışma amaçlı açlık grevi

Adaletsizliklere karşı, yaşamı sahiplenmek…

Akademisyen Gülmen’in direnişi 101’inci gününde: Halayımız, haklılığımızın ifadesi

KHK’yla ihraç edilen akademisyen ve öğretmen gözaltında açlık grevine başladı

‘İşini geri isteyen’ akademisyen Nuriye Gülmen: Sonuç almazsak açlık grevine başlayacağız