Meclis Soruşturma Komisyonu’nun dört eski bakan hakkındaki ‘Yüce Divan’ oylamasına bir gün kala ‘Yüce Divan’ sıfatını kullanan Anayasa Mahkemesi’ni AKP’ye tuzak kuran sistemin ana unsuru olarak tanımlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ben bana kastedene tekrar kendimi teslim etmem” dedi.
‘Yalnız o arkadaşlarla sınırlı da olmayabilir’

Habertürk gazetesinden Kübra Par’a konuşan Müezzinoğlu, 17 Aralık sürecini ‘çürük diş’ örneği üzerinden anlattı. “Dert AK Parti’nin çürük dişi meselesi değil, AK Parti’yi ve milli iradeyi yok etme… Şimdi bize düşen, çürük dişin dolgusunu yapmak ya da çekmek” diyen Müezzinoğlu, ‘medeni hukuksal altyapı’ kurulamadığı için sıkıntı çektiklerini kaydetti.
AKP’nin kendi değerleriyle çürüğü yine kendisinin temizleyeceğini ancak ‘art niyetli’ bir sisteme teslim etmeyeceğini söyleyen Müezzinoğlu, Par’ın, “Muallâk konuşuyorsunuz…” diyerek araya girmesi üzerine, “Hayır, net. Ben bana kastedene tekrar kendimi teslim etmem” dedi.
Müezzinoğlu, “Yüce Divan’a göndermeyeceğiz ama o arkadaşlarımızla kendi içimizde hesaplaşacağız” dediğinizi mi anlamalıyım?” sorusuna ise “Yalnız o arkadaşlarla sınırlı da olmayabilir. Dünya kadar belediyemiz var” karşılığını verdi.
Bedel ödeten bir yapıya teslim olmayız
Dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesinin kamu vicdanını yaralayacağı yönündeki yorumlara katılmadığını belirten Müezzinoğlu şöyle devam etti: “Yüce Divan’da aklananların toplum vicdanında aklanmadığı ya da Yüce Divan’a gitmeyip toplum vicdanında temiz kaldığı örnekleri biliyorum. Bu anlamda toplum vicdanını rahat ettirecek şekilde gereğini yaparız. Ama geçtiğimiz 50 yılda onlarca kez topluma bedel ödeten bir yapıya da teslim olmayız.”
Birileri bunu yadırgayabilir ama…
Yüce Divan sıfatını kullanan Anayasa Mahkemesi’ni AKP’ye tuzak kuran sistemin ana unsuru olarak tanımlayan Müezzinoğlu, “Yüzde 47 oy almış bir parti olarak Anayasa Mahkemesi’nden 2008’de bir oyla kurtulduk. Millet iradesine tuzakların farklı adresleridir bunlar” dedi.
Müezzinoğlu “AK Parti Anayasa Mahkemesi’ne güvenmiyor diyebilir miyiz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Neticede bu tuzakları AK Parti olarak biz çok yaşadık. Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Birileri bunu yadırgayabilir ama bizim millet adına canımız yandı.”