17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundaki suçlamalardan dolayı iki gün sonra Meclis Soruşturma Komisyonu’nda Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceği oylanacak dört eski bakandan Egemen Bağış, Twitter’da ‘manidar’ bir alıntı yaptı.
Bağış son olarak da TRT 1’de yayınlanan ‘Yedi Güzel Adam’ dizisinin hesabından atılan ‘Allah bizi imtihan ediyor yavrum; sabır, biraz sabır…’ tweet’ini paylaştı.
Dizi, TRT’deki tanıtım metnine göre, ‘Zarif şairlerin, imanlı yüreklerinden yükselen mısralarla şiirlenecek olan, derin bir “Uhrevi aşk” hikâyesi…’.
17 Aralık sonrası sızdırılan ses kayıtlarında gazeteci Metehan Demir’le konuşurken her cuma bir ‘ayet salladığı’ öne sürülen Bağış, bir süredir de bakanların Yüce Divan’a gönderilmemeleri gerektiğini savunan yazıları Twitter’dan paylaşmasıyla dikkat çekiyor.
‘İmtihan’ tweetini kendisiyle özdeşleştirdiği sanılan Bağış, gazetelerden kendisi ve diğer üç bakan lehine Yüce Divan karşıtı yazıları paylaşmayı da sürdürdü.
Bağış, Vatan yazarı Mehmet Soysal’ın ‘Keyfiyet Hukuku’ yazısını, ‘Mehmet SOYSAL’dan müthiş bir analiz’ diye paylaştı. Soysal yazısında, “Dört bakan Yüce Divan’a niye gitsin ki? Öyle değilse; HSYK, Yargıtay, Danıştay neden değişiyor? O Yüce Divan değil miydi ki, bu ülkede altı yıl hukuk katliamını izledikten sonra aklını başına getiren…” diyor.
Dört bakanı da 20 yıldır tanıdığını belirten Soysal, Bağış da dahil bakanları şöyle ‘savundu’: “Sözümüz AK Parti kurmaylarına. Büyük bir çelişkinin psikolojik eşiğinde beklediklerini bilmelidirler. Yüce Divan’a 4 Bakanı gönderdiklerinde; 17-25 Aralık operasyonlarının hükümete karşı bir darbe teşebbüsü, algı operasyonu, dış oyun, küresel güçler, baronlar, lobiler, hainler ve paralel çetenin tezgahı artık diyemezler.”
‘Muazzam tespit’
Bağış, kendisine ve diğer üç bakana ‘arka çıkan’ yazılara methiyeler düzmeyi de ihmal etmedi. Soysal’ın yazısına ‘müthiş analiz’ yorumundan sonra Tulu Gümüştekin’in yazısını da ‘muazzam tespit’ diye paylaştı.
Gümüştekin ‘Yüce Divan: Darbe girişiminin son perdesi’ başlıklı yazısında şöyle diyor: “Üç yıla yayılması muhtemel bir Yüce Divan süreci, paralel yapıya arayıp da bulamadığı fırsatı verecek, iç ve dış medyada Türkiye’nin müseccel muhalifleri ve hasımları için, her hafta gündeme getirilebilecek ve istismar edilecek bir konu oluşacaktır. Bu Yüce Divan girişimi, her türlü direnişe rağmen hedeflerinden vazgeçmeyen darbe sevdalılarının son girişimidir.”
Bağış’ın paylaştığı dikkat çeken diğer paylaşımlar şöyle:
Yüce Divan oylamasına beş kala Bağış, ayet değil ‘köşe yazısı’ sallamaya başladı