Kahramanmaraş’ta Suriyelilerin kalacağı 20 bin kişilik konteyner kentin yapımına karşı çıktıkları için oturma eylemi başlatan Sivricehöyük mahallesi sakinlerine tazyikli suyla saldıran jandarma, 18 kişiyi gözaltına aldı.
Valilik’ten yapılan açıklamada, Sivricehöyük mahallesinde kurulması planlanan konteyner kente karşı her türlü toplantı, yürüyüş ve eylemin yasaklandığı duyuruldu.
Alınan kararın ardından güvenlik güçleri, sabah saatlerinde kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki mahalleye giderek oturma eyleminin sonlandırılmasını ve çadırların sökülmesini istedi.
Tazyikli su kullanılması üzerine cemevinin yanında toplanan grup, iki çadırı ateşe verdi. HDP Parti Meclisi üyesi Pınar Aydınlar’ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alınırken, çadırdaki yangın TOMA’lardan sıkılan suyla önce söndürüldü, sonra da söküldü.
Aydınlar, Twitter hesabından serbest bırakıldığını duyururken, gözaltına alınan 17 kişiyle ilgili henüz bir bilgi alınamadı. Bölgedeki bekleyiş devam ediyor.
Mülteci anlaşması sonrası, Ege’de mülteci trafiği yeniden arttı
NATO uyardı: Ege’de mülteci trafiği azaldı ancak yeni rotalara dikkat edin
Mülteci anlaşmasının gerçek yüzü: Türkiye Pakistanlıları geri gönderecek
Sığınmacılar gelmeye başladı: Bizi cehennemden, cehenneme yolluyorsunuz
Maraşlılar, itirazlarını anlattı: Aleviler mültecilerden değil, IŞİD’den korkuyor
Mülteciler direnişte: Türkiye’ye hayır!
Almanya’da sığınmacı yurtlarına yapılan ırkçı saldırıların sayısı 268’e ulaştı
Dışişleri, Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderildiğini yalanladı
Af Örgütü’nden yeni suçlama: Türkiye Suriyeli mültecileri savaş bölgesine geri yolluyor
Mülteci anlaşması ateş altında: Uygulama zor, kurallar net değil, BM karşı
AB-Türkiye anlaşması: Yunanistan’daki sığınmacılar 4 Nisan’dan itibaren geri kabul edilecek