• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Erdoğan CHP'ye gidecek: Siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum

03/05/2024 15:24

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretini karşılıksız bırakmayacağını söyledi: “Türk siyasetinin buna ihtiyacı var.”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le dün AKP Genel Merkezi’nde bir araya gelmiş, ikili bir buçuk saatlik bir görüşme yapmıştı. İki lider de görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapmamıştı.


Özel’le yaptığı görüşme sonrası ilk defa konuşan Erdoğan, CHP’yi ilk fırsatta ziyaret edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı “Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

İsrail’le yapılan ticarette 54 ürüne kısıtlama getirilmesinin ardından dün Ticaret Bakanlığı bir açıklama yapmış ve İsrail’le ticaretin Filistin’de ateşkes sağlanana kadar durdurulduğu duyurulmuştu.

Erdoğan İsrail’le ticaret konusunda şu açıklamları yaptı:

*İsrail-Filistin arasındaki gelişmelerin kabul edilebilir bir yanı yok. İsrail, şu ana kadar 40-45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamız düşünülemez. Atmamız gereken adımlar nelerdir, bunları yaptık.

*Ülkemizde de maalesef siyasetin acımasız yüzü olan bazı partiler de biliyorsunuz bu seçim atmosferi esnasında bunu çok acımasızca kullandılar. Bizim İsrail’le ilişkilerimizin sanki onların düşündüğünün dışında imiş gibi de bazı ifadeler kullandılar. Biz de tabii acele etmeden bu süreci değerlendirelim istedik.

* Şu anda seçimler de bitti ve bu adımı attık. Çünkü İsrail, bizim bu yaklaşımlarımıza maalesef bu olaylar başlamadan önceki süreçte de söylediğimiz halde yani ben Netenyahu ile Amerika’daki yaptığım görüşmeyi sadece durup dururken yapmadım. Türkiye-İsrail arasında bazı adımların atılabileceğini göstermek için yaptım. Ama Netenyahu acımasız ve bu acımasızlığını da maalesef bu çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı gösterdi. Onun elindeki imkanlar yok.

*Tüm batı İsrail’e çalışıyor. Başta Amerika olmak üzere bunlar hep İsrail’e çalışıyorlar. Bu kadar imkanlar seferber edilerek ne yazık ki Filistin’in o garip gureba, fakir insanları İsrail’in bu bombaları karşısında ölüme mahkum edildiler. Bunun karşısında artık biz daha sabredemezdik ve adımlarımızı attık. Aramızda 9,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık.

Bakanlık duyurdu: İsrail’le ticaret tamamen durduruldu

8 yıl sonra ilk: Erdoğan CHP lideriyle görüştü

Herkesin aklında aynı soru: Boş koltuk neden var?

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Tek tek azalıyor yurdumun güzel ve aydınlık insanları… Ali Özgentürk de gitti baharın yağmur olup yağdığı bugünlerde, bitti.

Uraloğlu: Üç büyükşehirde raylı sistem yarın ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu üç büyükşehirde raylı sistemin 19 Mayıs’ta ücretsiz olduğunu duyurdu.

Şimşek: Batmanlı hemşerimle Londra'da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazete ismi vermeden hakkında çıkan bir haberi “Batmanlı hemşerimle Londra’da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum” diyerek yalanladı.

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Tıpkı bir bahçeyi koruyan çit gibi, sınır çocuğu hem sarar hem büyütür. Haritasız kalan bir çocuk, hayatın ilk çıkmazında yönünü kaybeder.

Kenton Cool, Everest zirvesine 19'uncu kez tırmanarak kendi rekorunu kırdı

Dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı’nın zirvesine 19’uncu kez tırmanan İngiliz dağcı Kenton Cool kendi rekorunu yeniledi.

Bankaların kredi hacmi 13,1 trilyon liraya yükseldi
ABD üniversitelerinde Filistin'e destek protestoları: En az 2 bin gözaltı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 756 gündür hapiste

YAZARLAR

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Pınar Yıldız Yüksel: Türkiye yaşlı nüfus hızında Japonya'nın izinden gidiyor

Savaşkan İskefli: Otomobil almak yüksek vergiler nedeniyle toplumun büyük kesimi için neredeyse imkânsız

Ümit Akçay: 19 Mart operasyonunun ekonomik etkileri, iktidarı girdiği yoldan çevirecek bir etki yapmadı

Esfender Korkmaz: Dezenflasyonist politika aracı olarak yatırımların durdurulması çok yanlış

Sedat Bozkurt: İktidarın 'terörsüz Türkiye' diyerek önüne koyduğu amacı o gün bu akademisyenler devletten talep ettiler

Nevşin Mengü: Ekrem İmamoğlu dosyasından belli ki 'ahtapot' çıkacak

Fehmi Koru: Körfez ülkelerinde krallar gibi karşılandı Trump…

Gözde Bedeloğlu: Geleceğin mimarları, sanatçıları, bilim insanları üstleri başları parçalanarak gözaltına alındı, tutuklandı

Şükran Pakkan: İnsanları onurlu kılan; ispiyoncu olması değil, özgürlüğe, hakka ve adalete inanmasıdır

Zeynep Aktaş: Yatırımcı yeniden borsaya yönelirken altın geriliyor

İlber Ortaylı: Medeniyet Kulübü'nden bir öğrenci, protestocu grubun içine dalıp kavga çıkarmış

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×