Diken darbe girişiminin başladığı andan itibaren gelişmeleri her gün dakika dakika aktarmayı sürdürüyor…
21.50 İzmir polisi, firari şüphelilerden tuğamiral İrfan Arabacı’yı, Buca’da saklandığı evde gözaltına aldı.
19.00 NTV’ye konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk. Esasında kamuyu daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek geleceğe daha umutla bakabiliriz” dedi.
13.23 İstanbul’da aralarında kurmay albayların da bulunduğu 19 şüphelinin serbest bırakılmasına savcı itiraz etti. Daha önce soruşturma savcısının itirazı üzerine serbest bırakılan 19 kişi hakkında, ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan yeniden yakalama kararı çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında, aralarında merkez vali yardımcısı Ş.E. ile görevden alınan bir profesörün de bulunduğu dört sivil ‘terör örgütü kurmak veya yönetmek’ suçundan, aralarında kurmay albayların da bulunduğu 16 asker ise ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanmıştı. Hakimlik, diğer 19 kişiyi ise yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakmıştı.
11.38 Konya’da, Gülen Cemaati’nin haberleşme programı olduğu belirtilen ‘ByLock’u kullananlara yönelik soruşturmayı yürüten savcı Fatih Sarıtaş, bu programı kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Ankara başsavcılığının Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturması kapsamında, Konya Kadınhanı hakimi Nihan Zengin, Ereğli hakimi Nurullah Moral, Karapınar hakimi Ramazan Tekkoyun, Konya savcıları Özkan Kılıç ve Hidayet Nacak da gözaltına alınan isimler arasında.

Fotoğraf: DHA
11.00 Edirne’de HSYK tarafından açığa alınan hakim Cüneyt Gülbaş, cep telefonu uygulaması ‘ByLock’ programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Evinde arama yapılan hakim Gülbaş, sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne emniyetine götürüldü.
10.01 Gülen Cemaati soruşturması kapsamında yargıda ‘ByLock operasyonu’ başlatılırken 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Ankara adliyesi ve yargıtay binasında arama yapılıyor.
08.03 İstanbul’daki darbe soruşturmasında hakimlik, tümgeneral Veli Yıldırım, tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, tuğgeneral Ali Akyürek, tuğamiral Ömer Mesut Ak’ın, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.
Hürriyet’ten Damla Güler’in haberine göre kararda, “Darbeci askeri kanatla işbirliği içinde olduklarına dair şüphe bulunsa da mevcut delillere göre, sabit ikametgah adresleri olması sebebiyle tahliyelerine karar verilmiştir” dendi.