Diken darbe girişiminin başladığı andan itibaren gelişmeleri her gün dakika dakika aktarmayı sürdürüyor…
23.42 Gözaltındaki Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Küçükbay’ın yanı sıra Gediz Üniversitesi’nin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk’un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş’ın da aralarında bulunduğu yedi şüpheli de yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
22.07 AKP’de ‘FETÖ’ ile bağlantısı olduğu tespit edilen dört ilçe belediye başkanı partiden ihraç edildi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Giresun Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Konya Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Nevşehir Nar Belde Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’un partiden ihraç edildiğini açıkladı.
Akarçeşme ve Başaran’ın ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu biliniyor.
19.10 Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı çalışanı 29 kişi gözaltına alındı.
16.00 Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında AKFA Holding bünyesinde çalışan 17 kişi tutuklandı.
14.00 Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Ercan Gün ile Yarbay Metin Yıldız, ‘FETÖ/PDY üyeliği’ suçundan tutuklandı.

Ercan Gün
12.55 Danıştay’a yapılan operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. 80 kişi hakkında gözaltı kararı var.
12.50 Anayasa Mahkemesince görevden uzaklaştırılan beş personel hakkında gözaltı kararı verildi.
12.03 YÖK tarafından yapılan açıklamada, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin tercih işlem süresinin, gelen yoğun talep kapsamında 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü 23.59’a kadar uzatıldığı duyuruldu.
12.00 Bank Asya ve Koza İnşaat ortağı Mustafa Aydın Koyuncu, Kırklareli’ndeki bir çiftlikte yakalanıp gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.
10:36 Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Sakarya vali yardımcısı Latif Memiş, gözaltına alındı.
10:15 Türkiye, Kamboçya hükümetinden ülkede Gülen Cemaati’yle bağlantısı bulunan üç okulu kapatmasını istedi.
10:00 Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ: “Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah askeri hastanelerin devrini tamamlayacağız.”
09:00 Hakkında yakalama kararı bulunan eski cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı ve babası gözaltına alındı.
Avcı, Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen ve kayyum atanmasının ardından kapatılan Bugün gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyordu.

Gültekin Avcı (Fotoğraf: DHA)
Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ‘Selam Tevhid’ soruşturmasında tutuklanan Avcı, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Avcı, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek’, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’ ve ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek’le suçlanıyor.
08.30 Eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in de aralarında bulunduğu 57 akademisyenden 40’ı tutuklandı, 17’si ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.