Sansür devrede: 'Ensar Vakfı İlişkileri' haritasına engelleme

 

Karaman’daki çocuğa cinsel istismar vakalarının yaşandığı evlerden birinin sahibi Ensar Vakfı’nın iktidarla ‘sıkı’ ilişkilerini ortaya koyan interaktif haritanın ayrıntılarının aktarıldığı BirGün haberine engelleme geldi.

BirGün’den Onur Erem’in Haziran Eğitim Komisyonu’nun verilerinden yararlanarak hazırladığı haritada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın da Ensar Vakfı çevresindeki ilişkiler ağı gösteriliyordu. Harita şu anda Türk Telekom, Turkcell, UyduNet ve Vodafone tarafından sansürlenmiş durumda.

Bugüne kadar yüz binlerce kişi tarafından görüntülenen ‘Ensar Vakfı İlişkileri’ haritası ve Birleşik Haziran Hareketi Eğitim Komisyonu’nun Ensar Vakfı Raporu’na çoğu cep telefonu ve bilgisayardan erişilemezken, bazı cep telefonlarından ulaşılabiliyor.

BirGün gazetesi engellemenin kendilerine herhangi bir tebliğ ulaşmadan yapıldığını belirterek, sansürü aşmak için harita ve raporu yeniden paylaştı.

Ensar Vakfı’nın ilişkiler ağı interaktif haritada: Yok yok

Karaman’da beş mağdur çocuğun avukatlığı Ensar Vakfı başkanının ortağında

İktidarın gözdesine feda: Urla’da DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na yok pahasına kiralandı

Kılıçdaroğlu, ‘Ensar’ın ‘kabarık sicili’ni madde madde yeni örneklerle resmetti