Karaman’da en az 10 çocuğa cinsel istismardan yargılanan Muharrem B.’nin yargılandığı davada, beş mağdur çocuğun avukatlığını istismarın gerçekleştiği yurtların sahiplerinden Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’nun ortağı yapıyor.
Suç mahalli Ensar, avukat da Ensar bağlantılı

Fotoğraf: DHA
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mağdur avukatlardan beşini Karaman Barosu avukatları, beş çocuğu ise AKP’ye yakınlığıyla bilinen İstanbullu bir avukatın savunacağı öğrenilmişti. Muharrem B.’ye ise müdafii olmak isteyen avukat bulunamadığı için Karaman Barosu’undan bir avukat ‘mecburen’ atanmıştı.
Beş çocuğun avukatlığını üstlenen Mahmut Uğurlu’nun vakıf başkanı Dilberoğlu’yla birlikte Kollektif Hukuk Bürosu avukatlarından olduğu ortaya çıktı. Diğer çocukların avukatlığını üstlenen Karaman avukatlardan biri de, Uğurlu’nun beş çocuk için davaya müdahil olduğunu doğruladı.
Uğurlu ile Dilberoğlu’nun aynı hukuk bürosunda çalıştığı bilgisine, Kollektif Hukuk Bürosu’nun internet sitesinden de ulaşılabiliyor.
Dava görülmeye devam ediyor. Duruşmaya getirilen gizlilik kararı nedeniyle mahkeme salonuna mağdur çocukların ve sanığın avukatları dışında gazeteciler dahil kimse alınmadı. Diken, duruşmanın detaylarını Canlı Blog’da aktarıyor.