Dersim ve Ankara’daki açlık grevlerine destek vermek için Diyarbakır’da basın açıklaması yapmak isteyen KESK üyeleri gözaltına alındı.

Açlık grevine destek vermek için dün gece Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen gruptan üç kişi gözaltına alınmıştı.
İzmir’de de bugün adliyede Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların Gülmen ve Özakça için yapmak istedikleri ‘dayanışma zinciri’ne polis müdahale etmişti.
Diyarbakır’da 30 gözaltı

Diyarbakır’da da akşam saatlerinde Gülmen, Özakça ve hava operasyonunda ölen oğlunun cenazesini almak için açlık grevi yapan Kemal Gün‘e destek açıklaması yapmak isteyen KESK üyelerine polis müdahalesi geldi.
KESK üyeleri, basın açıklaması yapmak üzere Ofis semtindeki AZC plaza önüne geldi.
Ancak polis açıklamaya izin vermedi. KESK üyeleri bunun üzerine ‘Yaşamak ve yaşatmak için karanlığa hayır’ yazılı pankart açarak oturma eylemi başlattı.
Polis, 30 KESK üyesini gözaltına aldı. ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atan yurttaşlar polis otobüsüne bindirilerek il emniyet müdürlüğüne götürüldü.
70 gündür açlık grevindeler
Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.
İki eğitimci Yüksel Caddesi’nde 120 günlük direnişin ardından açlık grevine başlamıştı.