Ulaştırma bakanı: İnşallah seneye 5G sistemlerini hizmete sunacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “İnşallah bu yıl ihalesini gerçekleştireceğimiz 5G mobil haberleşme sistemlerini önümüzdeki yıl milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Fotoğraf: AA

Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) uluslararası konferansa katıldı.

Türkiye’nin fiber altyapısının son 10 yılda, yıllık yüzde 10’luk büyümeyle 605 bin kilometreyi aştığını, fiber internet abone sayısınınsa 8 milyonu geçtiğini söyleyen ulaştırma bakanı şöyle devam etti:

*  İnşallah, bu yıl ihalesini gerçekleştireceğimiz 5G mobil haberleşme sistemlerini önümüzdeki yıl milletimizin hizmetine sunacağız.

* Elektronik haberleşme ve posta sektörleri, köklü tarihlerinden aldıkları mirası, dijital çağın dinamikleriyle buluşturarak muazzam bir dönüşüm yaşamaktadır.

* İnternet, yapay zeka, robotik ve büyük veri gibi yenilikler hem küresel ölçekte hem de ülkemizde bu sektörleri yeniden canlandırmaktadır.

Ulaştırma bakanından ‘müjde’: 5G, 2026’da hizmete sunulacak

Ulaştırma bakanı: 80 megabit kadar hizmet edebilecek durumdayız ama talep yeterli değil

Yine mi aynı ‘hikaye’: Daha 5G’ye geçmemişken 6G’ye hazırlanıyoruz

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor statlarına 5G: İlk deneme AZ Alkmaar maçında