T24’ün yeni kullanıcı adlı (@t24comtr_) X hesabı da erişim engellendi.

Sosyal medya hesapları bir süredir iktidarın hedefinde. İfade Özgürlüğü Derneği’ne (İFÖD) göre sansür dalgası eylülde tsunamiye dönüştü; bir ayda en az 1270 X hesabı erişime engellendi.
İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği da İstanbul başsavcılığının talebi üzerine T24’ün sitesi ve sosyal medya hesaplarının kapatılmasına hükmetmişti. Gerekçe ‘LGBT propagandası’ yapıldığı öne sürülen içerikler. İçeriklerin tamamı köşe yazısıydı.
Site erişime kapatılırken T24 kararı bir süredir sosyal medyada yürütülen ‘iftira ve linç kampanyası’na bağlamıştı. Karara birçok gazeteci, siyasetçi ve basın meslek örgütü tepki göstermişti.
T24’ün 1,9 milyon takipçili X hesabı (@t24comtr) için de erişim engeli kararı alınmıştı fakat X hesabı Türkiye’den görünmez kılmamıştı.
Hesabın kullanıcı adı yine de ‘@t24comtr_’ olarak değiştirilmişti. İFÖD’ün aktardığına göre bu hesap için de erişim engeli kararı alındı. Karar sonrası hesabın kullanıcı adı bu kez ‘@t24_com_tr’ diye değiştirildi. X hesabı bu kullanıcı adıyla yayına devam ediyor.
T24, 1 Ekim’de iddiaya konu 118 yazıyı yayından kaldırıldığını ve erişim engelinin kaldırılıp hatadan dönülmesi için tüm hukuki yolları başvurduklarını duyurmuştu. Devamında “T24 kapanmadı, zira gazetecilik kapatılamaz” denmişti.
Okurlar, siteye App Store uygulamasına bu bağlantıya tıklayarak, Google Play uygulamasına da bu bağlantıya tıklayarak ücretsiz erişebiliyor.