Sinan Meydan: Türkiye'nin yerli‑milli varlıklarını satmaktan vazgeçin

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Cumhuriyet ilan edilirken Türkiye’de sadece şeker değil, çay da çok zor bulunuyordu. Rize Çay Fabrikası 1947’de kuruldu. 20 Mayıs 1947’de Rize Çay Fabrikası ürünlerinden 20 tonluk ilk ihracat yapıldı.

Demem o ki, iki şekerli demli çayını yudumlayıp CeHaPe’ye; Atatürk’e, İnönü’ye saldıran kardeşim, o demli çayı, o çaya attığın şekeri bile onlara borçlusun. Allah aşkına! Türkiye’nin yerli‑milli varlıklarını satmaktan vazgeçin. Şeker fabrikalarımıza dokunmayın. Ağzımızın tadını kaçırmayın. “Ağzımızda tat mı bıraktılar!” dediğinizi duyar gibiyim!

Sinan Meydan’ın yazısı