Silifke belediyesi odaklı operasyon: Yedi gözaltı

Mersin’de CHP’li Silifke Belediyesi’nin imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yedi kişi gözaltına alındı.

Security guards stand on the front stairs of Silifke Municipality building, Turkey, near glass doors and an orange facade.
Fotoğraf: Arşiv

Haziranda da operasyon düzenlenmiş, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut dahil 11 kişi tutuklanmıştı. O soruşturmada suçlamalar, ‘rüşvet’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘irtikap’tı.

Bugün Silifke başsavcılığınca başlatılan soruşturmadaysa belediye bünyesindeki ihale, mal/hizmet alımı, hak ediş, imar ve ruhsat işlemlerinde üçüncü kişilerden haksız menfaat temin edildiği öne sürülüyor.

Belediyede görev yapan bazı yönetici, personel ve kurum dışındaki bazı kişiler, bunun için birlikte hareket ediyormuş. İddialar için bilirkişi raporları, tanık beyanı ve belediye çalışanlarının ‘etkin pişmanlık’ ifadeler baz alınmış.

Gözaltına alınanlar şöyle:

  • Silifke Belediyesi Başkan Yardımcıları O.Ş. ve R.D.
  • Eski imar müdürü E.T.T.
  • İmar müdürlüğünde görevli Y.N.Ç.
  • Eski imar müdürlüğü çalışanları Ü.D. ve A.E.S.
  • İş insanı M.K.

Öte yandan tutuklu belediye başkanı Turgut görevden uzaklaştırılmış, sonrasındaki başkan vekili seçimini CHP’li Meclis Üyesi Oğuzhan Kökten kazanmıştı.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat tutuklandı

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tutuklandı