Santorini'de OHAL: Tsunami riskine karşı önlem alınıyor

Ege Denizi’nde son günlerdeki depremler nedeniyle 14 bin kişinin terk ettiği Santorini Adası’nda olağanüstü hal ilan edilirken ada halkı da tsunami riskine karşı kum torbalarıyla set yaparak önlem almaya başladı. 

Fotoğraf: AA

28 Ocak’tan itibaren Santori’nin kuzeydoğusunda yoğunlaşan depremler Ada sakinlerinde büyük endişe yarattı.

Dün gece 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Halk, olası tsunamiye karşı tedbir için sahil kenarlarına kum torbalarıyla set yapmaya başladı.

Santorini Ticaret ve İş İnsanları Derneği başkanı, 14 bin kişinin ayrılmasıyla adada salgın dönemindekine benzer bir kriz olduğunu söyledi.

Yılda 3,4 milyon turist çeken Santorini’de yerleşik yaşayan kişi sayısıysa 20 bin.

Sayısı 900’ün üzerine çıkan depremlerde henüz büyük bir hasar bildirilmedi, ancak yetkililer büyük bir deprem öncesinde önlemler alıyor.

CNN‘in aktardığına göre adada olağanüstü hal ilan edildi.

Yunanistan Sivil Savunma Bakanlığı, OHAL’in 3 Mart’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Yunan yetkililer adadan ayrılmak isteyenler için ek uçak seferleri düzenledi.

AFAD müdürüne göre Ege’deki deprem fırtınası Türkiye’deki fayları tetiklemez

Naci Görür: İstanbul’u 25 senedir depreme hazırlayamadık

Santorini Adası’ndan ‘deprem göçü’: 9 bin kişi ayrıldı

Ege’deki depremler Türkiye’yi etkiler mi?