'Sandıklara saldırı' çağrısı yapan IŞİD'e İstanbul'da operasyon: 49 gözaltı daha

 

16 Nisan’da yapılacak ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliği referandumunda ‘sandıklara saldırılması’ yönünde çağrı yapan IŞİD’e yönelik İstanbul’un yedi ilçesinde düzenlenen operasyonda 49 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Reuters

IŞİD’in Aylık dergisi Rumiyah’da, referandumda ‘Evet’ diyeceklerin de, ‘Hayır’ diyeceklerin de ‘kafir’ olacağı söylenmiş ve şu ifadelere yer verilmişti“Tüm muvahhid kardeşlerimizden (…) tüm oy kullanma mekânlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin. Hem tağutları hem de referandumda oy kullanarak onlara ibadet eden tüm kâfirleri ve müşrikleri öldürün.”

Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, son bir haftada Başakşehir, Beylikdüzü, Fatih, Esenyurt, Kartal, Küçükçekmece ve Pendik’te bulunan adreslere yaptığı baskınlarda 41’i yabancı uyruklu toplam 49 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda bir el telsizi, 6 POS cihazı, çok sayıda banka kartı, biri kurusıkıdan bozma toplam üç tabanca, bir pala, yedi bin dolar, üç bin İsviçre kronu, dört bin 380 lira ve çok sayıda askeri kamuflaj ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

‘Sandıklara saldırı’ çağrısı yapmışlardı: Beş IŞİD’li daha gözaltında

İzmir’de 19 IŞİD’li yakalandı: ‘Referandumda oy kullanılmasını engelleyeceklerdi’

‘Sandıklara saldırı’ çağrısı yapan IŞİD’e dört ilde operasyon: 23 gözaltı, 10 tutuklama

IŞİD’den referanduma saldırı çağrısı: Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin