'Proje okul' Kadıköy Anadolu Lisesi'nde oturma eylemi: Ruhumuz yok ediliyor

 

Bakanlık tarafından ‘proje okul’ statüsüne dahil edilen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, başka okullara zorunlu tayin edilen öğretmenleri için oturma eylemi başlattı.

kadikoy-anadolu-1
Fotoğraflar: @CanUsta20

Öğrenciler, oturma eylemlerinin nedenini şöyle anlattı: “Okulumuzun üç yıl önce proje okulu ilan edilerek kulüp faaliyetlerimizin, festivallerimizin yapılamamasına neden olunması ve bu uygulamayla KAL ruhunun yok edilmeye çalışılması.”

kadikoy-anadolu-canusta20

Eylemden bir de kısa görüntü paylaşıldı:

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014’ün mart ayında çıkarılan bir yasayla, aralarında İstanbul Erkek, Vefa, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Hüseyin Avni Sözen, Çankaya Fen, Ankara Atatürk, İzmir Cahit Kora ve Bornova Fen Lisesi’nin de olduğu Türkiye’nin en gözde 170 lisesini ‘proje okul’ ilan etmişti.

Kurulduğu dönemde Türkiye’nin altı Maarif Koleji arasındaki Kadıköy Anadolulular okul yönetiminin öğrencilere yönelik baskısını, ‘Duyuru’ başlığı altında ‘idarenin incelediği’ bir metinle anlatmıştı.

Metne uygulanan ‘otosansürle’ süreci anlatan öğrenciler, açıklamanın ‘sansürsüz’ kısmını protestoya katılan diğer ‘proje okul’lara selam gönderip şu sözlerle bitirmişti: “Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşunda geçmişi özleyenlerle, Fikret’in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız.”

kadikoy anadolu lisesi

‘Proje okul’ ilan edilen Kadıköy Anadolu öğrencileri: Okulumuz kimliksizleştirilmek isteniyor

71 öğretmeni gönderilen ‘proje okul’ Kadıköy Anadolu’dan tepki gecikmedi: Asıl Talaş şimdi!

Kadıköy Anadolulular seriye ‘otosansür’le katıldı: Işığa koşacağız

Kadıköy Anadolu mezunları, Suruç’ta katledilen arkadaşları Ece Dinç anısına burs verecek

Kadıköy Anadolu, Suruç’ta hayatını kaybeden öğrencisi Ece Dinç’i unutmadı: Elbet bir gün buluşacağız

Cağaloğlu Anadolu öğrencileri ‘proje kurbanı’ öğretmenlerine kliple veda etti

Bir veda mesajı da Pertevniyal öğrencilerinden: Öyle bir gülümseyin ki sıcaklığınız güneşi kıskandırsın

Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinden itiraz: Öğretmenime dokunma!