Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anayasa’ya eklenecek geçici bir maddeyle hakkında dosya hazırlanmış vekillerin dokunulmazlıklarının gelecek salı kaldırılabileceğini kaydetti.
Geçici madde ısrarı

Fotoğraf: DHA
Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş’a konuşan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Hodri meydan” ifadesini tekrarladı ve bunun halkın aklındaki tereddütleri ortadan kaldıracağını savundu.
Kurtulmuş, parlamentodaki tüm dosyaların yargıya taşınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “506 fezleke parlamentoda bekliyor. Bu dosyalar tek tek Meclis gündemini işgal etmemeli. Dosyaların tamamını mahkemelere gönderelim. Tarih olarak anayasa maddesinin geçtiği tarih olabilir. Hemen, önümüzdeki salı günü. Bütün mevcut fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması, tek bir geçici madde olacak. Böylece dokunulmazlık konusunun siyaset üzerinde gölge olması da önlenmiş olsun.”
‘Asla alışmayacağız’
Ankara’da 35 yurttaşın yaşamını yitirdiği Kızılay saldırılarına da değinen Kurtulmuş, “Oluşturulmak istenen korku atmosferini hep beraber yıkacağız. Çok tehlikeli olan işlerden birisi de durumun kanıksanması. Asla kanıksamayacağız, asla alışmayacağız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği terör tanımının akademisyenler, gazeteciler ve avukatlar gibi grupları da kapsayacak şekilde genişletilmesi önerisi hakkında ise Kurtulmuş, kesinleşmiş bir düzenleme olmadığını söyledi: “Terörü bertaraf etmek için kullanacağımız araçlardan biri, demokratik hak ve özgürlükleri genişletmek olmalı. Birileri bizi siyasi ve reform istikametinden döndürmek için terörü araç olarak kullanıyor. Bu istikametteki yürüyüşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Demokratikleşme, hak ve özgürlükler konusundan taviz vermeden milleti korumaya yönelik adımları atacağız.”
Dokunulmazlık hamlesine MHP’den yanıt: AKP süreci geciktiriyor, gereğini yapacağız
HDP, Davutoğlu’nun ‘dokunulmazlık’ hamlesini olumlu karşıladı
CHP’den Davutoğlu’nun hamlesine jet yanıt: Bunu zaten biz önerdik
Davutoğlu’ndan hamle: 506 dosyadaki vekillerin dokunulmazlığını kaldıralım
İstanbul Barosu: Alışmayacağız, kanıksamayacağız
Erdoğan ‘terör’ün yeniden tanımlanmasında ısrarlı: Hiçbir sıfat, yandaşlığın örtüsü olamaz