Suudi Arabistan’ın Medine kentinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın cenazesinde başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere ‘devlet erkanı’ tam kadro hazır bulundu.
AKP’liler son yolculuğunda yalnız bırakmadı
Yeni Akit’teki köşesinde muhalif kesimleri hedef göstermesi ve küfürlü yazılarıyla bilinen Karakaya’nın cenazesi gazetedeki törenin ardından Fatih Camisi’ne getirildi. Karakaya’nın cenazesinde ön sıralardaki kalabalık AKP protokolü ise dikkat çekti.
Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sırasında heyette yer alan Karakaya’nın cenazesi için ön sırada, Davutoğlu ve AKP’li bakanlarla birlikte saf tuttu.
Cenazeye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş katıldı.
Üst düzey protokol eşliğinde kılınan namazın ardından Karakaya’nın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı’na götürüldü. Cenazeyi, Cumhurbaşkanı ve diğer AKP’liler göğüslerken, Erdoğan Karakaya’nın mezarı başında da mikrofonla Kuran okudu.