İzmir’de bir balık restoranı levreği simit şeklinde hazırlayıp ‘levrek gevrek’ ismiyle satıyor.

Balıkçı Şahin Kılıçdere, ailesiyle Buca ilçesinde işlettiği restoranında müşterilere farklı lezzetler sunmak amacıyla arayış içine girdi.
Kılıçdere bundan dolayı kentte ‘gevrek’ denen simitten esinlenerek levreği bu şekilde servis etmeye başladı.
Kılıçdere buluşuyla ilgili şöyle konuştu:
“Yeni bir ürün olmasına rağmen günde 60-70 civarında tüketiliyor. Tutuldu ve biliniyor. Soya soslu kılçıksız levrek, baharatla harmanlanıyor ve yufkanın içerisine sarılıyor. Daha sonra susama bulanarak yağın içerisinde kızartılıyor.
Görenler veya müşteriler ‘bu ürünü nereden buldunuz, nasıl bir ürün’ gibi tepkiler vererek şaşırıyor. Sonrasında ise tadan müşteriler ürünü beğeniyor. Gevrek ama içerisinde levrek var. Müşterilerimize bu şekilde tarif ediyoruz.”

Ayrıca menüye değişik lezzetler eklemeye çalıştıklarını belirten Kılıçdere, “Levrek gevrek, bu menüdeki farklı lezzetlere bir örnek. Kentin simgesi olan gevreği ve deniz ürünü levreği ortak noktada buluşturduk. Daha da ürünleri geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Müşterilerden Mercan Çatak da ürünü beğendiğini ve çevresine de önerdiğini söyledi.