Hakan Albayrak: Davutoğlu'nun suçu ne?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Ahmet Davutoğlu AK Parti’ye eleştiriler yöneltiyor ve telkinlerde bulunuyor. AK Parti’yi sahiplenerek yapıyor bunu. Erdoğan’a saygıyı elden bırakmadan yapıyor. İçeriden konuşuyor. “Biz” diyor AK Parti’den bahsederken. Yaptığına muhalefet denir mi?

Ben istişare ve iç muhasebeyi tetikleme gayreti demeyi tercih ederim, ama yanlış bulduklarına karşı çıkmak bakımından tabii ki muhalefet bu. Parti içi demokrasi prensibine dayalı parti içi muhalefet. Partiden ihraç sebebi sayılmasına normalde o prensibin elvermeyeceği bir muhalefet.

Suçu ne Davutoğlu’nun?

Hakan Albayrak’ın yazısı