Gülen'in avukatı 'habersiz': Örgütle ilgim varsa Allah kahretsin

 

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in yaklaşık 26 yıl avukatlığını yapan İzmir Barosu’na kayıtlı Feti Ün, ‘FETÖ/PDY’ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı: “Örgütle ilgim varsa Allah kahretsin. Böyle bir örgütün varlığından haberim yok.”

Fotoğraf: Reuters

İHA’nın haberine göre, Gülen’in Türkiye’de 28 yıl önce vekalet verdiği kişi olan avukat Ün, geçen kasım ayında ‘FETÖ/PDY üyeliği’ suçlamasıyla İzmir’de gözaltına alındı.

2015 yılına kadar birden fazla defa ABD’ye gidip Gülen’le görüştüğü belirtilen Ün, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından denetimli serbestlik ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı, hakimliğin verdiği karara itiraz edip, tutuklanmaya yönelik yakalama kararı talebinde bulundu. Bir üst sulh ceza hakimliği talebi yerinde gördü. Hakkında tutuklama kararı bulunan Feti Ün, İzmir Adliyesi’nde bir kez daha gözaltına alındı. Tutuklanan Ün, cezaevine götürüldü.

‘Böyle bir örgütün varlığından haberim yok’

15 yıl hapsi istenen Ün’ün ifadesi SEGBİS sistemiyle alındı.

İddianamede geçen iddiaların hiçbirini kabul etmediğini söyleyen Ün, “Fethullah Gülen benim müvekkilim olur. Amerika’ya gittiğim doğrudur. Gülen’in 26 yıllık eski avukatı olduğum için tutuklandım. İlk önce serbest kaldım. Ardından tutuklama kararı çıktı. Karakola kendim gidip teslim oldum. Örgütle herhangi bir bağlantım yok. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi ile bir ilgim yok. Ben kesinlikle kimseye baş eğmedim, kimseden emir ve talimat da almadım. Kim darbe girişiminde bulunduysa onların karşısındayım. Yapılanmayla ilgili bir bağlantım yok. 1989 yılında Gülen’in tazminat davaları dışında başka davalarına bakmadım. Ben sadece bende bulunan davalarına baktım. Örgütle ilgim varsa Allah kahretsin. Böyle bir örgütün varlığından haberim yok. Hiçbir zaman da yer almadım” dedi.

‘Bir röportaj verdim, başım belaya girdi’

Irmak TV’de verdiği bir söyleşinin de iddianamede suç olarak yer aldığını söyleyen Ün, kanalın açılışını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığını hatırlattı.

Ün şöyle devam etti: “Ben bu örgütün hiçbir yapılanmasında yer almadım. Bir röportaj verdim, başım belaya girdi. Hizmet hareketinde de bulunmadım. Sohbet ve toplantılara da katılmadım. Himmet ve zekat vermedim ve toplamadım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.

‘Vatandaşlık görevimi yaptım’

Tanık olarak dinlenen Erkan B., ise babasının avukatlığını yapan Ün’ün kendilerine Gülen’in ve cemaatin avukatı olduğunu söylediğini aktardı.

Tanık şöyle devam etti: “Pensilvanya’ya gidip Gülen’le görüşme yaptığını da belirtti. Babamın davasında hakim ve savcıların yardımcı olacağını söyledi. Kendisine düşmanlığım yok. Vatandaşlık görevimi yaptım. İnternette Irmak TV’de yaptığı röportajı görünce babamın avukatlığından, Yargıtay aşamasında azlettik.”

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.