Gazeteci İsmail Saymaz, tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı’nın kendisine gönderdiği mektubu paylaştı.

Altaylı YouTube’daki bir programındaki konuşması nedeniyle 21 Haziran’da gözaltına alınmış, dün de ‘cumhurbaşkanı tehdit’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Saymaz, Altaylı’nın Silivri Cezaevi’nden yazdı mektubu X’ten paylaştı.
Altaylı, mektupta şunları yazdı:
“Sevgili İsmail, halimi hatırımı sormuşsun! Sağ ol, iyi ki varsınız. Hukuksuzluk dönemlerinin kurbanı çok olur. Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz.
Adalet için hepimiz savaşıyoruz. Bildiğim şudur, ‘İyiler daima kazanır.’ Şunu da herkes bilsin, Emniyet’te, Silivri’de hep iyi muamele gördüm, hep iyi insanlarla karşılaşıyorum. İyiler hala çoğunlukta. Her şeye rağmen.
Seni ve bütün arkadaşları sevgi ile kucaklıyorum. Biliyorum ve hep söylüyorum: ‘Bu da geçer yahu’“


Ne demişti?
Altaylı tutuklanmasına neden olan ifadeleri kullandığı programda halkın yüzde 70’inin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ömür boyu görevde kalmasına karşı olduğuyla ilgili bir anketi şöyle yorumlamıştı:
“Bu oran çok da beklediğim oran. Şu anda AKP seçmeninin önemli bir bölümü ve MHP seçmeninin bir bölümü dışında hiç kimse böyle bir şeye onay vermez.
Geçmişine bak bu milletin, yakın geçmişinden söz etmiyorum, uzak geçmişine bak, bu millet hoşuna gitmediği, istemediği zaman padişahını boğmuş bir millettir. Az buz değildir öldürülen, suikaste kurban giden Osmanlı padişahı, boğazlanan veya intihar etti süsü verilen.”
Fatih Altaylı’dan Silivri mektubu pic.twitter.com/Wg9VUBkQ2x
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) June 23, 2025