İstanbul’da bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada dört sanığa ikişer müebbet hapis cezası verildi.

28 Temmuz 2023’te Esenyurt’ta bir tekel bayisine giren dört şahıs, bir süre ‘tartıştığı’ Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen’e (21) ateş etmişti.
Yaralanan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır ölmüştü.
İddianamede saldırının failleri Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer hakkında ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet ve ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Bakırköy 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında mahkeme heyeti dört sanığı ikişer müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Sanıklara Yusuf Erzen’i ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 11’er yıl hapis cezası verildi.
Tarık ve Azat Özer’in ayrıca ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan birer yıl altışar ay hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı.
Tutuksuz sanıklar Nimetullah Özer, Hüsamettin Ahmetoğlu, Adem Kılıç ve Erdal Adıyaman ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan birer yıl altışar ay hapis cezası aldı.
İki tutuksuz sanık ‘suçluyu kayırma’ suçundan beraat etti.