Erdoğan'dan Can Dündar'a: Bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR’ları haberini yapan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için, “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” diye konuştu.

erdogan trt iki

TRT’de katıldığı programda TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, gelen soru üzerine MİT TIR’ları haberiyle ilgili konuştu.

‘Bu bir casusluk faaliyeti’

Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi “O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu” diyen Erdoğan şunları söyledi:

”Bu olay Bayırbucak Türkmenleri ile insani yardımla alakalı bir konu. MİT’e yönelik atılan o iftiralar bir ajan, bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu.” 

MİT TIR’ları haberi nedeniyle ‘ihanet’le suçlanan Can Dündar: Vatan hainliğine devam edeceğiz

Can Dündar: Bilgilerin kimin için gizli kalması gerekiyordu? Halk? IŞİD? MİT?

Erdoğan, Cumhuriyet’in MİT TIR’ları haberi için konuştu: Casusluktur, hesap verecekler

Davutoğlu ‘çekinmedi’: Görüntüler kirli bir oyun, yardımlar Türkmenlere gidiyordu