• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

DİSK: Direne direne kazandık

11/11/2020 12:21

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Meclis’te görüşülen torba yasada ‘kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı gaspına’ yol açacağı gerekçesiyle karşı çıktıkları maddelerin geri çekilmesi üzerine “Maddeler, işçilerin mücadelesiyle geri çekildi ve işçi sınıfı ortak bir irade göstererek kırmızı çizgisini yine çiğnetmedi” dedi.

Fotoğraf: DHA (temsili)

Sendikaların tepkisi üzerine AKP grubu, istihdam teşviki ve borç yapılandırma düzenlemelerini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nden, esnek çalışmaya ilişkin maddelerin çıkarılacağını açıklamıştı.


Düzenlemenin yasalaşması halinde kıdem tazminatı almanın zorlaşacağı belirtilmişti.

Çerkezoğlu’nun açıklaması şöyle:

“‘İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklif’ içerisinde işçilerin ‘kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını’ gasp etmeyi hedefleyen maddelere karşı verdiğimiz mücadele kazandı.

25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilere belirli süreli iş sözleşmeleri dayatan, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve iş güvencesini yok eden ve emeklilik haklarını tırpanlayan ilgili yasa maddeleri kanun teklifinden çıkarıldı. Benzer şekilde tam zamanlı çalışma yerine kısmi zamanlı çalışmayı teşvik eden yasa maddesi de geri çekildi.

Tüm işçi sendikaları konfederasyonlarının karşı çıktığı bu maddeler işçilerin mücadelesiyle geri çekildi ve işçi sınıfı ortak bir irade göstererek kırmızı çizgisini yine çiğnetmedi.

Bu hak gaspı girişimine karşı işyerlerinde, meydanlarda, bulunduğu her yerde işçi sınıfının iradesini, DİSK’in kararlı duruşunu sergileyen tüm mücadele arkadaşlarımızı selamlıyoruz.

Bedeli ne olursa olsun kıdem tazminatına ve emeklilik hakkına sahip çıkacağını bir kez daha gösteren işçi sınıfı için mücadele devam ediyor.

Pandemi ve ekonomik kriz koşullarında işçilerin ve halkın işini, geçimini ve sağlığını, değil, patronların karlarını korumayı hedefleyen politikalara karşı şimdi daha güçlü, daha inançlı ve daha kararlıyız.

Bugün kazandığımız bu mücadele işçi sınıfına yine göstermektedir ki ancak örgütlü olur ve mücadele edersek kazanabiliriz.

Bütün işçileri, emekçileri, emeğiyle geçinenleri, DİSK çatısı altında örgütlü, birleşik bir mücadeleye çağırıyoruz!

Herkesin insanca çalışacağı ve insanca yaşayacağı Emeğin Türkiye’sini kurmak için mücadeleye devam.”

Yeni taslakta 25 yaşından küçük, 50 yaşından büyük işçilerin iki yıl koşulsuz belirli süreli sözleşme ile çalıştırılmasına ilişkin düzenleme teklif metninde olmayacak.

Ayrıca, 25 yaşından küçük kişilerin ayda 10 günden az çalışması halinde malullük, yaşlılık, ölüm aylığı için gerekli olan uzun vadeli sigorta kollarından prim yatırılmaması öngören hüküm de teklif metninden çıkarılacak.

Kıdem tazminatı almayı zorlaştıran maddeler tekliften çıkarılıyor

‘Torba teklif’ Meclis’te, emekçiler muhalefette: #TorbaYasayaHayır

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Amasya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Amasya’da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İletişim başkanlığı: Sivil, demokratik ve kuşatıcı bir anayasa için çalışma yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, PKK’nın silah bırakma kararı sonrası çıkan ‘Anayasa değişikliğiyle özerk ve federal bir yönetimin sağlanacağı’ iddiasını yalanladı.

Barzani: Bölge için tarihi adım

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başkanı Neçirvan Barzani, PKK’nin silah bırakma ve fesih kararı için “Bölge için yeni bir sayfa açacak tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Türkiye Kupası finalinin hakemi Cihan Aydın

Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanacak Türkiye Kupası finalini Cihan Aydın yönetecek.

En popüler rakı grubuna zam

Mey Rakı grubuna maliyet zammı geldi.

Akdeniz'de tankerle çarpışan tekne alabora oldu: Dört kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Türkiye, Rusya'nın 'corona' aşısını üretmek istiyor

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 750 gündür hapiste

YAZARLAR

Araştırma: Beş yaşın altındaki her beş çocuktan birinde beslenme bozukluğu var

Mesude Demir

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Alaattin Aktaş: 'Şak diye 10 milyar döviz satma' önerisi acaba 'şak' kısmı aynı kalmak kaydıyla faiz artışında uygulansaydı…

Murat Muratoğlu: 'Dış mihrak', 'üst akıl', 'iç hain' derken şimdi de repertuara 'malum çevreler' eklendi

Abdullah Tolu: Büyük şirketler futbol kulüplerinin statlarında loca kiralayarak, müşterileri ve personelini ağırlıyor

Yusuf Dinç: Politika faizini, enflasyonu bahane edip kura göre ayarlamaktan vazgeçilmeli…

Engin Solakoğlu: ABD'nin Ortadoğu'da yeniden çizmeye kalkıştığı harita bakımından Türkiye'nin önemi eşsiz

Erdal Sağlam: Bu iktidarın enflasyonu tek haneye indiremeyeceği çok açık

Ünal Özüak: Malaga ligin en iyi takımı olabilir ama Galatasaray daha motive olmalıydı

Abbas Güçlü: Çin, başta ABD olmak üzere diğerlerine hiç benzemiyor!

Nuray Babacan: Temkinli duran AKP'li siyasetçiler var

Murat Belge: İki çocuğunu öldürmüş 'vatanperver'le aynı safta yer almak 'bütün' AKP sempatizanlarını mutlu eder mi?

Faruk Bildirici: Haberi düzeltmesi, istismarın ayrıntılarının pornografik bir dille anlatıldığı satırları silmesi gerekirdi

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×