• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Deprem bölgesinde 286 hayvanı kurtardılar

20/03/2023 07:15

Deprem bölgesinde bu zamana kadar 286 hayvanı kurtardıklarını söyleyen Animal Save Türkiye yöneticisi Doğa Giray, ”İş yine sivillere ve gönüllülere düştü” dedi.

Fotoğraf: Animal Save Türkiye

Depremin ardından birçok hayvan hakları grubu bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştı. Animal Save Türkiye grubu da deprem bölgesine giderek ilanlar aracılığıyla hayvanları kurtardı ve sahiplerine ulaştırdı. Grup, sahipsiz hayvanları ise güvenli şehirlere taşımaya ve depremzede hayvanları yuvalandırmaya devam ediyor. 


286 hayvan kurtardılar

6 Şubat’tan itibaren depremzede hayvanlar için kermesler yoluyla bağış toplayarak deprem bölgesine gitmek için yola çıkan Animal Save Türkiye, bugüne kadar deprem bölgesinden toplamda 286 kedi, köpek, kuş, tavşan ve horoz kurtardı.

Animal Save Türkiye İletişim Sorumlusu Doğa Giray, depremzede hayvanlar için yürüttükleri çalışmaları şöyle anlattı: “Ekip olarak deprem bölgesine ikişer kişiden oluşan gruplarla git gel yapmaya başladık. Bölgedeki ihtiyaç malzemeleri, mamalar, hayvan çantalarıyla araçlarımızı doldurup ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdık. Bir taraftan da her gidişimizde hasarlı binalardan çıkardığımız, sokaklarda yaşam savaşı veren kurtarabildiğimiz ve kurtarılmış ama ilk tedavisi yapılmış hayvanların Ankara’ya nakillerini gerçekleştirdik.”

‘İş yine gönüllülere düştü’

Yardım çağrılarının artık medyada daha az görünür olduğunu belirten Giray, kurtarma çalışmalarında sorumluların görevlerini yapmadığını söyledi: “Keşke biz ve bizim gibi gönüllüler bu işi üstlenmek zorunda kalmasaydı. Sorumlular üzerine düşenleri en baştan beri yapsaydı bu kadar kayıp da yaşanmayacaktı. Ne yazık ki iş yine devlet kurumundaki kişilerden çok sivillere, gönüllülere düştü. 

Gönüllü çalışan veteriner hekimlerle arama kurtarmacı arkadaşlarımızla dayanıştığımız günlerde şunu fark ettik; birileri yok etmeye çalıştıkça, kolaya kaçtıkça, kendi kazançlarını gözettikçe oradaki dayanışma, sevgi ve emekle birileri yaşatmaya çalışıyor. Gündem değiştikçe yardım çağrıları da medyada daha az duyulur hale gelmeye başladı ama biz dayanışmaya devam edeceğiz.

Özlem Ateş’in haberine göre Giray, Hatay’da Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin (TVHB) kurduğu tedavi merkezine günde 100’e yakın hayvan geldiğini belirterek, hayvan hastanesi kurmayı amaçladıklarını anlattı: ”Oraya günde 80-90 civarında yaralı hayvan geliyor. Yokluk içinde hayvanlar yaşatılmaya, tedavi edilmeye çalışılıyor. Biz de Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile koordineli çalıştık. Kurtardığımız hayvanları onlara götürdük. Veterinerler, her bir hayvanın canını gözeterek, uykusuz, yemek yemeden çalışıyorlar. Onların desteklenmesini ve yaptıklarının duyulmasını istiyoruz. TVHB ekibi deprem bölgesinde kalmaya devam ediyor. Birliğin amacı orada bir hayvan hastanesi kurmak… Biz de Animal Save Türkiye olarak destek olmak için hem bölgeden bizim kurtardığımız hem de artık yuva bulmak için uygun olan hayvanları Ankara ve İzmir’e nakletmeye devam etmek istiyoruz. Böylece tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlar için de yer açılmış olacak.

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Bayburt'ta şap karantinası: 17 köyden hayvan almak yasaklandı

Bayburt’ta bazı köy ve mahallelerde şap hastalığı görülmesi nedeniyle hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

AKP: Manisa Büyükşehir Belediye başkanı seçiminde aday çıkarmıyoruz

AKP Manisa il başkanı Süleyman Turgut, Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını duyurdu.

Trump'tan İran'a: Hala zaman var

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a seslendi: “Büyük bir ölüm ve yıkım oldu ama bu katliamın durdurulması için hala zaman var. Bir sonraki saldırılar daha da acımasız olacak.”

İzmir'de orman yangını

İzmir’de orman yangını çıktı. Karaburun ilçesindeki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İsrail'den İran'a yeni saldırı: Tebriz'i vurdu

İsrail, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Tebriz kentine yeni saldırı düzenledi.

Fed ve beş büyük merkez bankasından ortak likidite adımı
CHP'de üyelere 'yankı odası' ve 'rehavet' uyarısı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 782 gündür hapiste

YAZARLAR

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

Yanlış 'tarafında' bu ısrar acep nedendir?

Mustafa Dağıstanlı

Mutluluk pazarlama

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Eşitlik korkusu ve 12 Eylül darbesinin büyük zaferi

Murat Sevinç

Bağıran lüks, suskun zarafet

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Halayda kiminlesin?

Ayhan Tinin

İlhan Şeşen'i üne kavuşturan aşkı: Bir adam, iki kadın ve 'ellerimde çiçekler'

Meşerret Şerbetçi

GÜNÜN 11’İ

Fehmi Koru: Sınırlarımızda yeni bir savaş çıkabilir…

Abbas Güçlü: Gençlerimiz mutsuz hem de çok mutsuz

Fikret Başkaya: Bireyler borçlu, aileler borçlu, belediyeler borçlu, şirketler borçlu, devletler borçlu…

Esfender Korkmaz: Türkiye yüksek teknoloji üretmezse, dış açıklardan kurtulamaz

Abdulkadir Selvi: Trump, İran'ı vurmak için vize isteyen Netanyahu'ya, 'Makul ol Bibi' demişti

Murat Muratoğlu: Mehmet Şimşek ne yapmaya çalışıyor gerçekten?

Mustafa Mutlu: İsrail'in arkasında ABD var

Zülal Kalkandelen: VELA, Mersin Limanı'ndan kolayca ayrıldı

Yalçın Karatepe: Raflarda ithalat, tarlada iflas, hanede açlık varken neyin büyümesi bu?

Çiğdem Toker: Milletin canı burnundayken Şimşek'in 'program çalışıyor' ezberi ziyadesiyle sıktı

Zeynep Aktaş: Son bilançolara göre Koç Holding'in esas faaliyet kârı yıllıklandırılmış verilerle yüzde 79 azaldı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×